19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.07.2023 22:58 | Son Güncelleme: 26.07.2023 23:09

UEFA Konferans Ligi Elemeleri: Fenerbahçe farkla kazandı tur kapısını araladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında sahasında Zimbru ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Kadıköy'de oynanan maçı 5-0'lık skorla kazandı. Böylece kulüp farklı galibiyetle tur kapısını aralamış oldu
UEFA Konferans Ligi Elemeleri: Fenerbahçe farkla kazandı tur kapısını araladı

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Ferdi Kadıoğlu, 13. dakikada Ryan Kent, 61. dakikada Edin Dzeko, 63. dakikada Sebastian Szymanski ve 88. dakikada Joshua King attı. Fenerbahçe'de Edin Dzeko attığı golün yanı sıra Kent ve Szymanski'nin gollerinde de asisti yapan isim oldu. Fenerbahçe'de bir diğer yeni transfer Dusan Tadic de performansıyla tribünlerden alkış aldı. Sırp futbolcu, ilk golde Ferdi'ye pası veren isim oldu.

Fenerbahçe ile Zimbru arasındaki maçın rövanşı 1 Ağustos Salı günü Moldova'da oynanacak.

Fenerbahçe hızlı başladı

Fenerbahçe, saha ve seyirci desteğiyle karşılaşmaya hızlı başladı. 11. dakikada ilk gol Ferdi Kadıoğlu'ndan geldi. Ceza sahası dışında topla buluşan milli futbolcu, şık bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi. Ferdi Kadıoğlu'nun golünden iki dakika sonra ise bu kez sahneye Ryan Kent çıktı. İngiliz yıldız, Fenerbahçe forması altında ilk resmi maçında golünü buldu.

Fenerbahçe, 2-0'lık avantajın ardından ilk yarının kalan dakikalarında frene bastı. Sarı-lacivertli takım, soyunma odasına 2-0'lık avantajla gitti.

Edin Dzeko attı, attırdı

Fenerbahçe'de tıpkı Ryan Kent gibi Edin Dzeko da ilk resmi maçta fileleri havalandırdı. Bosnalı golcü, 61. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın pasında golünü atmayı başardı. Dzeko, 2 dakika sonra ise Sebastian Szymanski'yi savunmanın arkasında topla buluşturdu. Polonyalı futbolcu, kaleciden de sıyrıldı ve topu filelere gönderdi.

Fenerbahçe'de sakatlık

Fenerbahçe'de 62. dakikada oyuna dahil olan Emre Mor, sakatlanması sonrası 72. dakikada yerini İrfan Can Kahveci'ye bıraktı.

King skoru belirledi

Fenerbahçe'de sonradan oyuna giren Joshua King, 88. dakikada attığı golle maçın skorunu 5-0 olarak belirledi.

Yeni transfer ilk 11'de

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında Moldova'nın Zimbru takımını ağırlayan Fenerbahçe'de takımının başına üçüncü kez geçen İsmail Kartal, ilk resmi maçında yeni transferlerden 5 oyuncuya ilk 11'de görev verdi.

Fenerbahçe'de üçüncü kez teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus'dan emanet aldığı takımda bazı değişikliklere gitti. Kartal, 2023-2024 sezonun resmi ilk maçın kadrosunda 6 eski, 5 de yeni futbolcuya görev verdi. 11'de görevlendirilen yeni transferler Edin Dzeko, Dusan Tadic, Alexander Djiku, Ryan Kent ve Sebastian Szymanski ilk kez bir resmi maçta Ülker Stadı'nda taraftarla buluştu.

Kaleci Altay Bayındır, geçtiğimiz sezon 10 Nisan 2023'de deplasmandaki VavaCars Fatih Karagümrük maçında geçirdiği sakatlıktan sonra ilk kez 11'de yerini aldı. Geçen sezonu kiralık olarak VavaCars Fatih Karagümrük'te geçiren ve bu sezon takımına dönen Burak Kapacak da ilk resmi maçta yedek kulübesinde kendine yer buldu.

Zimbru karşısında kalede Altay Bayındır'ı oynatan İsmail Kartal, savunmayı Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Alexander Djiku ve Ferdi Kadıoğlu'ndan oluşturdu. Orta sahada Miguel Crespo, Mert Hakan Yandaş ve Sebastian Szymanski'yi tercih eden Kartal, hücum hattında ise yeni transferler Ryan Kent, Dusan Tadic ve Edin Dzeko üçlüsüne görev verdi.

Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat, Furkan Akyüz, Samet Akaydın, Luan Peres, Joshua King, İrfan Can Kahveci, Serdar Dursun, Michy Batshuayi, Jayden Oosterwolde, Burak Kapacak, İsmail Yüksek ve Emre Mor ise yedek soyundu.