09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.06.2023 18:10 | Son Güncelleme: 10.06.2023 18:36

UEFA’dan Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul’a gelen taraftarlara 'taksi kullanmayın' uyarısı

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen UEFA Şampiyonlar Ligi finali için geri sayım devam ederken binlerce taraftar kente akın etti. UEFA, dünyanın dört bir yanından İstanbul'a gelecek Manchester City ve Inter'li taraftarlara taksi kullanmaktan kaçınmaları yönünde uyarıda bulundu
UEFA’dan Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul’a gelen taraftarlara 'taksi kullanmayın' uyarısı

UEFA'dan final maçı öncesi yapılan yazılı açıklamada şu satırlara yer verildi:

"Taksiler uygun bir seçenek gibi görünebilir, ancak trafik tahmin edilemez ve beklediğinizden daha uzun sürebilir. Stadyum çevresindeki kapsamlı yol kapanmaları nedeniyle maç günü taksiye binmenizi önermiyoruz. Bunun yerine servis otobüsleri veya toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Başka herhangi bir günde, İstanbul'da taksiler yaygın olarak bulunur ve taksimetre ile ücretlendirilmeleri gerekir. Standart sarı taksileri bulabilirsiniz ancak daha konforlu seçenekler olarak turkuaz (genellikle yaklaşık yüzde 15 daha pahalı) veya siyah (genellikle iki kat daha pahalı) taksiler de mevcut. Ödemeler için büyük olasılıkla nakit paraya ihtiyacınız olacak.

Temel ücret yaklaşık 0,51 euro ve km başına fiyat 0,32 euro, ancak havaalanından taksi tutmayı planlıyorsanız daha pahalı olacaktır"