06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.08.2023 13:55 | Son Güncelleme: 20.08.2023 15:21

UEFA'nın cezası belli oldu: Dinamo Zagreb taraftarları bir yıl deplasmana gidemeyecek

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) bir kişinin ölümüyle sonuçlanan taraftar kavgasından sorumlu Dinamo Zagreb taraftarlarına bir yıl deplasmandan men cezası verdi
Fotoğraf: Giorgos Arapekos/ Getty Images
Fotoğraf: Giorgos Arapekos/ Getty Images

UEFA  bir Yunan taraftarın ölümüyle sonuçlanan AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesinde yaşanan olaylar nedeniyle Dinamo Zagreb taraftarlarının, takımlarının bu sezon Avrupa kupalarındaki deplasman maçlarına gitmesini yasakladı.

105 taraftar tutuklu yargılanacak

Ölümle sonuçlanan kavgaya ilişkin soruşturma, 3 soruşturma hakimi ve 2 savcı tarafından sürdürülüyor. Yargı, daha önce gözaltına alınıp sorgulanan 105 taraftarın tutuklu yargılanması kararını vermişti. Bıçak darbeleriyle hayatını kaybeden 29 yaşındaki AEK taraftarı Mihalis Kaçuris'in öldürülmesine ilişkin kasten öldürme ve suç örgütü üyeliği de dahil olmak üzere 11 suçlama yöneltilen 102'si Hırvat, 3'ü Yunan vatandaşı taraftarlar ise haklarındaki suçlamaları reddetmişti.

Ne olmuştu?

Yunanistan'ın AEK ile Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımları arasında 8 Ağustos'ta oynanması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçından önce taraftarlar arasında kavga çıkmış ve bıçaklanan 29 yaşındaki AEK taraftarı Mihalis Kaçuris hayatını kaybetmişti. Deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 2-1 kazanan AEK, 19 Ağustos'a ertelenen iç saha maçından 2-2 beraberlikle ayrılarak tur atlamıştı.

Kaynak: AA