06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.01.2024 21:00 | Son Güncelleme: 30.01.2024 21:33

Yeşil ışık yakıldı: Premier Lig'de VAR kararları taraftarlara açıklanacak

Premier Lig'de VAR kararlarının maç sırasında stadyumdaki taraftarlara açıklanması için yeşil ışık yakıldı. Konuyla ilgili nihai karar haziran ayında yapılacak toplantıda verilecek
Yeşil ışık yakıldı: Premier Lig'de VAR kararları taraftarlara açıklanacak

Premier Lig'de VAR kararlarının karşılaşma sırasında stadyumdaki taraftarlara açıklanması yönünde ilk adım atıldı. Daily Mail'in haberine göre Premier Lig Hakem Kurulu Başkanı Howard Webb, halen Meksika ve Portekiz'de denenen uygulamayı desteklediğini açıkladı. Sistemin hayata geçmesi için nihai karar Haziran ayındaki Premier Lig Genel Kurul toplantısında alınacak. Aralarında Anthony Taylor'ın da bulunduğu hakemler, söz konusu sistemi ilk kez 12 ay önce Fas'taki Kulüpler Dünya Kupası'nda kullanmış, daha sonra deneme, yılın ilerleyen aylarında 20 Yaş Altı Erkekler Dünya Kupası ve Kadınlar Dünya Kupası'nı da kapsayacak şekilde genişletilmişti. Meksika'nın Liga MX'inde ve Portekiz Lig Kupası'nda kulüp futbolunda bu ay Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB) onay vermesiyle sonuçlanan başka denemeler de yapıldı.

Sistem nasıl işleyecek?

Premier Lig'in, geçen yıl Avustralya'da düzenlenen Kadınlar Dünya Kupası'nda kullanılana benzer bir sistemi uygulamaya koyması bekleniyor. Buna göre hakemler, saha kenarındaki bir monitörde bir dizi tekrarı izledikten sonra kararlarının gerekçesini stattaki taraftarlara açıklayacak. Bu değişikliğe karşın, karşılaşma sırasında hakem ve VAR odası arasındaki konuşmaların yayınlanmasına yönelik bir plan yok. Ancak bu kayıtlar yayıncıların maç sonrasında kullanımına açık olacak.