27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.12.2023 19:49 | Son Güncelleme: 06.12.2023 22:38

Yunan hakemlerden grev kararı

Yunanistan'da hakemler güvenlik endişeleri nedeniyle Süper Lig maçlarına çıkmama kararı aldı. Grev kararının duyurulduğu mektupta, "Son yıllarda Yunan ve yabancı hakemler adeta kum torbası ve günah keçisi oldu" ifadeleri yer aldı
Yunan hakemlerden grev kararı

Yunanistan'da Süper Lig hakemleri son dönemde artan saldırı ve tehditler nedeniyle bu hafta sonundan itibaren maçlarda düdük çalmayacaklarını açıkladı.  Geçen ay Atina'da hakem Andreas Gamaris'in dükkanına molotof kokteyli atılmış, son olarak da Volos-Olympiakos maçını yöneten Tasos Papapetro'nun ölüm tehditleri aldığı belirtilmişti. 

Süper Lig'de görev alan Yunan ve yabancı hakemler, yaşananlara ilişkin federasyon ve hakem komitesine hitaben bir mektup kaleme aldı. "Son yıllarda Yunan ve yabancı hakemler adeta kum torbası ve günah keçisi oldu" ifadelerinin yer aldığı mektupta hakemlere yönelik zorbalığın cezasız kaldığı savunuldu. Güvenli koşullar sağlanana dek maçlara çıkmayacaklarını belirten hakemler ayrıca Başbakan Kiryakos Miçotakis'le görüşme talebinde bulundu.