22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.10.2024 12:38 | Son Güncelleme: 22.10.2024 12:48

ÜNLÜ & Co sürdürülebilirlik raporunu yayınladı: Sera gazı emisyonunu yüzde 11 azalttı

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Buna göre şirket 2022 ve 2023 yılları arasında genişleyen operasyonlarına rağmen Kapsam 1 sera gazı emisyon salımını toplamda %11 oranında azaltmayı başardı
ÜNLÜ & Co sürdürülebilirlik raporunu yayınladı: Sera gazı emisyonunu yüzde 11 azalttı

Sürdürülebilirlik stratejisini "Değerini Bilmek" ilkesi doğrultusunda şekillendiren ÜNLÜ & Co, küresel ve sektörel eğilimler ile paydaş beklentilerini dikkate alarak hazırladığı ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. "Sürdürülebilir bir dünya için bıraktığımız iz" söylemiyle hazırlanan raporda, şirketin insan, toplum ve çevre üzerinde yarattığı etkileri ve bu alandaki somut adımları geniş bir perspektifle paylaşılıyor.

Şirketin sürdürülebilirlik stratejisinde sorumlu yatırım ve varlık yönetimi, operasyonların çevresel etkileri, finansal okuryazarlık ve kapsayıcılık öncelikli odak alanları olarak yer alıyor. Yönetim Kurulu seviyesinde oluşturulan Sürdürülebilirlik Komitesi’nin liderliğinde önemli adımlar atan şirket, yayınladığı raporla, yasal uyum ve etik standartlar çerçevesinde yatırımcılara şeffaf ve güvenilir bilgi sunmayı hedefliyor.

2023 yılında, Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) standartlarına uygun olarak ilk kez çevresel, sosyal ve ekonomik performans göstergelerini hazırlayan ve karbon ayak izini hesaplayarak emisyon envanterini oluşturan şirket, 2022 ve 2023 yılları arasında genişleyen operasyonlarına rağmen Kapsam 1 sera gazı emisyon salımını toplamda %11 oranında azaltmayı başardı. Çalışan ve tedarikçilerinin de bu sürece katılımını sağlayan ve çevre bilincini artırmak amacıyla iç eğitimler ve farkındalık çalışmaları düzenleyen şirket, 2023 yılı boyunca toplamda 4.200 saatin üzerinde eğitim gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler Küresel Hedefleri kapsamında, Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (WEPs) bir parçası olarak kadınların her sektörde ve her düzeyde daha etkin bir şekilde yer almasını hedefleyen şirketin yönetim kurulundaki kadın oranı %50’ye, genel kadın çalışan oranı ise %53’e ulaştı. Kurumsal fırsat eşitliği ve kapsayıcılık alanında yıllardır önemli çalışmalar gerçekleştiren şirket, rapor dönemi içinde Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) iş birliğiyle hayata geçirdiği Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi ile 57 kadın girişimcinin teknoloji ve yazılım alanlarındaki gelişimine katkı sağladı.

“Sürdürülebilirlik çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz”

Sorumlu ve etik bir yaklaşımı benimseyerek yatırım hizmetlerinden kurumsal yönetime, girişimcilikten kapsayıcılığa, eğitimden sanata kadar geniş bir yelpazede değer yaratmaya devam eden ÜNLÜ & Co; sürdürülebilirlik stratejisinin gerçekleştirilmesi ve bu konudaki taahhütlerinin yerine getirilmesi için gerekli olan iş birliği ve izleme süreçlerini sistematik bir şekilde yürütmeyi hedefliyor.

Şirketin ilk sürdürülebilirlik raporu ile sürdürülebilirlik yaklaşımlarını, hedeflerini ve önceliklerini şeffaf bir şekilde paylaşmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü; "Çevresel etkilerimizi azaltmak, toplumsal etkileşimimizi güçlendirmek ve iyi yönetişim ilkelerine uyum sağlamak adına attığımız her adımı içeren bu rapor, sürdürülebilirlik yolculuğumuzun önemli bir kilometre taşı. Geride bıraktığımız dönemde, finansal performansımızın ötesinde; insan, toplum ve çevreye olan sorumluluğumuzu ön planda tutarak, sürdürülebilirlik yaklaşımımızı paydaşlarımızla birlikte derinleştirdik. ÜNLÜ & Co olarak kurum kültürümüzün temelinde “Değer yaratmak” ve “Değerini bilmek” ilkeleri yer alıyor. Bu ilkeler doğrultusunda şekillendirdiğimiz sürdürülebilirlik çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.