09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.04.2022 11:59 | Son Güncelleme: 09.04.2022 12:05

Amazon'dan yeni proje: Astro-turistler uzay otelinde kalacak

Jeff Bezos, Elon Musk ve Richard Branson gibi milyarderlerin uzay yarışı son sürat devam ediyor. SpaceX, her biri 55 milyon dolar ödeyen 3 ziyaretçiyi Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderdi, Amazon ise Orbital Reef isimli özel uzay istasyonu 10 turisti ağırlamak için harekete geçti
Amazon'dan yeni proje: Astro-turistler uzay otelinde kalacak

ABD’li milyarder Jeff Bezos’un şirketi Amazon’un uzayda özel bir otel projesi olan Orbital Reef’e dahil olduğu açıklandı. Orbital Reef projesinin Bezos’un uzay taşımacılığı şirketi Blue Origin ve Sierra Space tarafından yönetildiği, Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering ve Arizona Eyalet Üniversitesi’nin de ortaklar arasında bulunduğu açıklandı.

2030 yılına kadar otelin uzay tatilcilerini karşılaması planlanırken, şirketin bilgi işlem bölümü Amazon Web Services’in söz konusu uzay merkezine lojistik, iletişim ve bilgi sistemleri desteği sağlayacağı belirtildi. Boeing, Blue Origin ve diğer partnerlerin yaşam alanları ve diğer somut mekanikleri üreteceği ifade edildi.

32 gün doğumu

Öte yandan, yaklaşık 100 kamyon büyüklüğünde yaklaşık 850 metreküp modül alanına sahip olması beklenen Orbital Reef, Dünya yüzeyinden 400 kilometre uzakta 10 kişiyi barındıracak. Buraya gidenler her gün 32 gündoğumu ve gün batımı görecek.

Astro-turistler aynı zamanda tek kişilik bir uzay aracıyla Orbital Reef'in dışındaki alanı özgürce keşfedebilecek. Karma kullanımlı uzay iş parkı olarak nitelendirilen Orbital Reef, gelecekte 2030’da görev süresi dolacak olan Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) yerini de alabilecek.