24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.09.2022 09:16 | Son Güncelleme: 06.09.2022 09:23

Apple 3 yıllık sessizliğini bozuyor, yeni AirPods Pro geliyor

Apple, TSİ 7 Eylül Saat 20:00'de ABD'nin San Jose şehrindeki merkez ofisinde yeni ürünlerinin duyurusunu yapacak. Tanıtılacak ürünlerden biri de Apple'a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre AirPods Pro 2 olacak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Apple; iPhone 14, iPhone 14 mini, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'i 7 Eylül'de ilk kez sahneye çıkarıyor. Gazete Oksijen olarak da bu etkinliği yakından takip edip hem web sayfalarımızda hem de sosyal medyamızda sizlerle paylaşacağız. Etkinlik öncesinde ise Apple'ın bu lansmana özel farklı yeni ürünlerini de görücüye çıkarabileceği konuşuluyor. Bunlardan biri de AirPods Pro 2 olacak. Apple, Pro adını verdiği ilk AirPods serisini 2019 yılında satışa sunmuş ve sonrasında bu ürünlerine yeni bir model eklememişti.

Ancak iddialara göre Apple, bu etkinlikte merakla beklenen yeni AirPods Pro'yu da ilk kez paylaşacak. Yeni kulaklığın nasıl olacağı ise henüz belli değil. Sızan bilgilere göre Apple, yeni modelleri çok daha kompakt bir tasarımda kullanıcısına sunacak ve özellikle de spor yapan kullanıcıların işine yarayacak bazı kullanışlı özellikleri öne çıkaracak.

Yeni nesil H1 işlemcisini kullanması beklenen AirPods Pro 2'nin ses kalitesini daha da yukarı çıkarması ve batarya ömrünün daha da uzun süre dayanması beklentiler dahilinde.

Unutkanlar için yeni özellik

Yeni kulaklıkların öne çıkan bir başka özelliği de kulaklıklarını sıkça kaybedenlere destek olan bir yapı sunacak olması. Şarj kutusunu bir noktada unutan kullanıcılar şarj kutusu üzerinde yer alan minik hoparör sayesinde tıpkı AirPods'larda olduğu gibi ses çıkartabilecek, kulaklıklarının yerini bulabilecek.