26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.01.2023 09:27 | Son Güncelleme: 08.01.2023 12:57

Apple Çin'e bağımlılığı azaltmaya devam ediyor: Hindistan'daki şubelerini genişletecek

Faiz artırımları, ekonomik yavaşlama ve Çin'de yaşanan Covid sorunları nedeniyle Apple kısa süre önce üretimini Hindistan'a yönlendirmeye başladı. Şimdi buradaki mağazalarını genişletmeyi planlayan teknoloji devi Hindistan'daki mağazaları için 100'den fazla iş pozisyonu açtı
Apple Çin'e bağımlılığı azaltmaya devam ediyor: Hindistan'daki şubelerini genişletecek

Apple Inc. Hindistan'da perakende mağaza çalışanlarını işe almaya başladı ve teknoloji şirketi ülkede mağaza açmaya hazırlanırken diğer pozisyonları da eleman almayı planlıyor. Financial Times'ın haberine göre şirketin kariyer sayfasında Hindistan'daki çalışanlar için iş uzmanı, dahi (genius), operasyon uzmanı ve teknik uzman gibi çeşitli fırsatlar listeleniyor.

Apple/ Jobs Apple

Apple'ın web sitesi şu anda Hindistan'daki iş pozisyonları için yüzden fazla ilan sunuyor. Cumartesi günü yayınlanan perakende pozisyonları, Mumbai ve Yeni Delhi de dahil olmak üzere ülke içindeki çeşitli yerler için sıralandı. Cupertino, Kaliforniya merkezli teknoloji devi, dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon pazarlarından biri olan Hindistan'da fiziksel perakende satış noktaları kurmayı uzun zamandır planlıyordu.

Çin'deki iş gücünü azaltması

Hindistan ve Vietnam, Apple’ın Çin’den sonraki üretim merkezleri olarak öne çıkıyor. Çünkü montaj ortakları, ağırlıklı olarak Çin merkezli ve şirket, Çin'in jeopolitik ve sağlık sorunlarıyla sarsılan bir tedarik zincirine dayanıklılığı arttırmaya çalışıyor. 

Çin'deki kısıtlamalar hafifletildi. Ancak küresel yatırımcıların; faiz artırımları, ekonomik yavaşlama ve devam eden Ukrayna savaşından ötürü geleceğe dair endişeleri var. Bunlar Apple'ın Çin'den sonraki üretim gücü olan Hindistan'a yönelmesindeki nedenlerden bazıları.