28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 28.09.2022 09:32 | Son Güncelleme: 28.09.2022 10:48

Apple, iPhone 14 modellerini Hindistan’da üretmeye başladı

Apple'ın ana imalatçi şirketi iPhone 14 modellerini Hindistan'da üretmeye başladı. Öte yandan Apple beklenen talebin karşılanamaması üzerine 6 milyona kadar üretimi artırma planından da vazgeçti
Apple, iPhone 14 modellerini Hindistan’da üretmeye başladı

Apple'ın geçtiğimiz aylarda Hindistan’daki üretimi hızlandırmak ve yeni iPhone’un üretimindeki gecikmeyi kısaltmak için Hindistan'da üretim yapmayı planladığı iddia edilmişti. Dedikoduları doğrulayan haber şirketten geldi.

Pazartesi günü yapılan açıklamada, iPhone’ların ana imalatçı şirketi Foxconn Technology Group'uniPhone 14 modellerinin imalatı için Hindistan’a adım attığı duyuruldu. Apple yaptığı açıklamada, "Hindistan'da iPhone 14'ü üretmekten heyecan duyuyoruz, yeni iPhone 14 serisi çığır açan yeni teknolojiler ve önemli güvenlik özellikleri sunuyor" dedi. 

İlk kez yeni tanıtılan bir model üretilecek 

Apple’ın ana iPhone montajcısı Foxconn, cihazları Hindistan'ın Chennai şehrindeki Sriperumbudur fabrikasında üretiyor. Apple, 2017'de bu yana sözleşme ortakları aracılığıyla Hindistan'da şimdiye kadar dört iPhone modeli üretiyor. Fakat, Apple ilk defa bir iPhone’u tanıttığı yıl içerisinde dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı olan Hindistan’da üretmeye başlamış oldu. Apple’ın rakipleri olan Xiaomi, Oppo, Vivo ve OnePlus, Hindistan’da üretim yapan şirketler arasında bulunuyorlar. Geçen yıl Hindistan’da sadece yüzde 3,8 pazar payına sahip olan Apple bu hamle ile Hindistan’daki satışlarını artırmaya da çalışıyor.

Üretimi artırma planlarından vazgeçiyor

Teknoloji devi Apple beklenen talep artışının gerçekleşmemesi üzerine iPhone 14 ailesinin üretimini artırma hedefinden vazgeçti. California merkezli Cupertino elektronik üreticisi, tedarikçilere bu yılın ikinci yarısında iPhone 14 ürün ailesinin montajını 6 milyona kadar artırma çabalarından geri çekilmelerini söyledi. Bu yerine Apple geçen yıla göre aynı oranda 90 milyon iPhone 14 üretmeyi planlıyor.