26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.05.2023 19:08 | Son Güncelleme: 21.05.2023 19:23

Apple yeni iPhone modellerini yapay zeka ile dönüştürecek

ChatGPT ve Google Bard dahil yapay zeka araçlarına karşı henüz bir çözüm geliştirmeyen Apple kabuğundan çıkıyor. Son 30 gün içinde yapay zeka odaklı 28 farklı iş ilanı veren şirket, iPhone'larında bu teknolojiyi çok daha fazla kullanmayı planlıyor
Apple yeni iPhone modellerini yapay zeka ile dönüştürecek

Apple; ChatGPT, Google Bard ve diğer benzer yapay zeka araçlarının yükselişini yakından takip ediyor. Bu çerçevede şirket son bir ayda yapay zeka alanında 28 iş ilanı verdi ve Apple'ın yapay zeka teknolojisi üzerinde özel bir çalışma yürüttüğü ortaya çıktı.

9to5Mac'in haberine göre söz konusu Apple ilanlarından biri Görsel Üretken Modelleme Araştırma Mühendisi adını taşıyor. Açıklamada, bu rolün üretken yapay zeka teknolojilerinin Apple'ın mobil bilgi işlem platformlarını dönüştürme biçimini şekillendirecek bir grubun parçası olacağı belirtiliyor.

Apple üretken yapay zekaya kafa yoruyor

Bu rollerin kullanıcılar için tam olarak ne anlama geldiği belli değil, ancak şu anda açık olan rollerin sayısı ve açıklamalarında kullanılan dil, Apple'ın üretken yapay zekayı çok ciddiye aldığına işaret ediyor.

Elbette Apple ürünlerine yerleştirilmiş pek çok yapay zeka çözümü halihazırda var. Kedinizin fotoğraflarını devada fotoğraf albümünüzde kolayca bulmak isterken, ya da Siri'nin sesli komutlarıyla işlemlerinizi hallederken yapay zekadan yararlanabiliyorsunuz. Ancak yapay zeka noktasında Apple daha ileri bir boyuta taşınma hazırlığında ve ChatGPT gibi araçlar da bu süreci hızlandırmışa benziyor. 

Apple yarışta geride kaldığının farkında

Son raporlar Apple'ın yapay zeka yarışında OpenAI, Microsoft ve Google'ın gerisinde kaldığının farkında olduğunu gösteriyor.

Apple CEO'su Tim Cook, yapay zeka alanındaki son gelişmelerin "çok ilginç" olduğunu söylemekle birlikte Apple'ın bu teknolojiye yaklaşımında "bilinçli ve düşünceli" olacağını da belirtti.