19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 01.12.2022 14:17 | Son Güncelleme: 01.12.2022 14:21

BAE'nin uzay aracını Ay'a gönderme tarihi ikinci kez ertelendi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ay'a keşif amacıyla göndereceği uzay aracını fırlatma tarihinin yeniden ertelendiğini açıkladı
BAE'nin uzay aracını Ay'a gönderme tarihi ikinci kez ertelendi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'nin Muhammed bin Raşid Uzay Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, SpaceX şirketinin, roket ve veriler üzerinde yaptığı incelemelerin ardından erteleme kararı alındığı belirtilerek, yeni tarihin daha sonra açıklanacağı kaydedildi. Daha önce 30 Kasım'da Ay'a gönderileceği açıklanan Raşid adlı uzay aracının fırlatma tarihi 1 Aralık'a ertelenmişti.

Raşid uzay aracı, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssü'nden fırlatılacak. Muhammed bin Raşid Uzay Merkezi'ne göre, uzay aracının Ay'ın yüzeyine ulaşması 5 ay, temel keşif görevi ise ay günüyle, 14.5 gün sürecek. Uzay aracının, ayın jeolojik yapısı, kayalar, plazma, toz, ay toprağı ile ilgili araştırmalar ve yeni teknikler geliştirilmesi için veri toplama gibi görevler yürüteceği ifade ediliyor. Uzay araştırmaları alanında rol almak isteyen BAE, Ay'a araç gönderen ilk Arap ülkesi olacak.

Kaynak: AA