16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.04.2022 11:04 | Son Güncelleme: 22.04.2022 11:07

Barack ve Michelle Obama, Spotify ile yollarını ayırıyor

Barack ve Michelle Obama, Spotify ile yaptıkları 25 milyon dolarlık anlaşmadan çekilmeye karar verdi. Platformda yeterince öne çıkarılmadıklarını düşenen çift, Audible (Amazon) ve iHeartMedia's ile işbirliği görüşmelerine başladı bile
Barack ve Michelle Obama, Spotify ile yollarını ayırıyor

Bloomberg, ABD eski Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın Spotify ile olan anlaşmalarını bitirmeye karar verdiğini yazdı. 2019'da 25 milyon dolarlık olduğu iddia edilen anlaşmayla Spotify'da kendi podcast (radyo) dizilerini yayınlamaya başlayan Obama çiftinin, dinleyici kitlesinin sınırlı kalması nedeniyle hayal kırıklığına uğradığı iddia edildi. Obamalar medya şirketleri Higher Ground aracılığıyla şubatta yaptıkları anlaşmadan çekilmeye karar verdi.

New York Post'a göre ünlü çift Audible (Amazon) ve iHeartMedia's ile milyonlarca dolarlık yeni bir anlaşma için dirsek temasına başladı bile. Bloomberg, krizin perde arkasında İsveç merkezli dijital yayın platformunun, ünlü çiftten her biri 8 bölüm olan sınırlı bir podcast dizisi yerine daha fazla şovda yer almalarını istemesi olduğunu yazdı.

Obama çifti ise bunun yerine Müslüman hikâyelerine odaklanan Tell Them, I Am (Onlara Söyle, Benim) ve pop kültürü araştıran The Big Hit Show (Büyük Hit Şov) gibi podcast listelerinde daha az bilinen şovları tanıtmaya odaklanmayı istedi. Ortak noktada buluşulamayınca da ayrılık çanları çalmaya başladı.