27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.05.2023 22:07 | Son Güncelleme: 23.05.2023 22:26

Bill Gates: Yapay zeka ile arama motorlarına bir daha asla girmeyeceksiniz

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yakın gelecekte yapay zekanın çok daha güçlü hale gelebileceğini ve insanların bir daha asla arama motoru kullanmasına gerek kalmayacağını söyledi
Bill Gates: Yapay zeka ile arama motorlarına bir daha asla girmeyeceksiniz

Bill Gates, yapay zekayla ilgili dikkat çeken tespitlerde bulundu. Gates, yapay zekanın daha da gelişeceğini ve bu doğrultuda hiç kimsenin arama motorlarını kullanmalarına gerek kalmayacağını dile getirdi.  

Goldman Sachs Group ve SV Angel tarafından San Francisco'da düzenlenen AI Forward etkinliğinde konuşan Gates, en iyi yapay zeka şirketlerinin muhtemelen kişisel bir dijital asistan yaratacağını ve bunun da bazı popüler sitelere olan ihtiyacı ortadan kaldıracağını söyledi.

CNBC'ye göre, "Yapay zekanın getirdiği bu kişisel asistan gerçekten büyük bir şey olacak, çünkü bir daha asla bir arama sitesine gitmeyeceksiniz, bir daha asla Amazon'a gitmeyeceksiniz" dedi.

Bu asistanın kullanıcılara zaman kazandırma noktasında faydalı dokunuşlar yapacağını da belirten Gates, kullanıcıların okumaya zamanı olmadığı anlarda asistanın kullanıcı yerine bunu yapacağını belirtti. 

Bu yapay zekayı bir start-up geliştirebilir

Reuters'in haberine göre Gates, Microsoft'un bu tür bir teknolojiyi geliştirmeye aday olacağını umduğunu, ancak yapay zeka alanında geleceğin liderinin bir start-up olma ihtimalinin de yüzde 50 olduğunu sözlerine ekledi. Gates, teknolojinin ana akım kullanıma hazır hale gelmesinin henüz çok uzak olduğunu söyledi.

Mart ayında Microsoft'un kurucu ortağı, yapay zeka konusundaki bazı görüşlerini özetleyen "Yapay Zeka Çağı Başladı" başlıklı yedi sayfalık bir mektup yayınladı.

Teknolojinin geliştirilmesinin "mikroişlemcinin, kişisel bilgisayarın, internetin ve cep telefonunun yaratılması kadar temel olduğunu" yazdı.