27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.05.2023 18:37 | Son Güncelleme: 07.05.2023 18:46

Bluesky davetiyesi bulunamıyor: Biden bile alamadı

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in geliştirdiği ve şu an halka kapalı olan Bluesky test aşamasında hayatını sürdürüyor. Sadece davetiyesi olanların girebildiği platform için davetiye bulmak oldukça güç ve ABD Başkanı Biden dahi bu yokluktan dolayı platforma giremedi
Bluesky davetiyesi bulunamıyor: Biden bile alamadı

Başkan Joe Biden, Jack Dorsey'in son sosyal medya girişimi Bluesky'yi denemek için bekleyen 1,9 milyon kullanıcı arasında yer alıyor, ancak devlet başkanının yakın zamanda bu yeni siteyi kullanacağına dair bir işaret yok.

Devlet başkanlarını şu an ağırlayamayız

Fortune'un haberine göre Bluesky'nin resmi hesabından yapılan açıklamada "Şu anki politikamız gereği devlet başkanlarını Bluesky henüz beta aşamasındayken ağırlayamayız" sözleri kaydedildi. Diğer bir deyişle Biden ve siyasiler şimdilik davetiye bulma noktasında pek şansı yok.

Gönderide, şirketin "herkesin davetiye gönderme konusundaki hevesini" takdir ettiği, ancak kullanıcıların sistemlerini aşırı yükleyebilecek önemli kişileri davet etmeden önce geliştirme ekibini uyarması istendi.

Business Insider'ın daha önce paylaştığı bilgiye göre, Twitter'a en son rakip olan Bluesky, Twitter uygulamasının kurucu ortağı ve eski CEO'su Jack Dorsey tarafından hayata geçirildi ve şu anda 60 binden biraz fazla kullanıcısı var. 

Musk Twitter'ı aldı Bluesky doğdu

Bluesky, Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldığını açıklamasından sadece birkaç gün sonra beta testine başladı ve şu anda yaklaşık 2 milyonu bulan bekleme listesini başlattı. Tamamlanan sitenin ne zaman kullanıma sunulacağı ve bekleme listesinin ne zaman kaldırılacağı belirsizliğini koruyor.