19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 12.05.2023 19:12 | Son Güncelleme: 12.05.2023 19:37

Elon Musk duyurdu: Twitter'ın yeni CEO'su resmen Linda Yaccarino

Elon Musk, NBCUniversal'ın eski reklam şefi Linda Yaccarino'yu Twitter'ın yeni genel müdürü olarak atadığını Twitter hesabından duyurdu. Yaccarino sosyal medya platformunda yaklaşık altı hafta içinde göreve başlayacak
Elon Musk duyurdu: Twitter'ın yeni CEO'su resmen Linda Yaccarino

Geçen yıl sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, şirketi yönetecek başka birini bulması ve dikkatini elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve roket firması SpaceX'i de içeren diğer işlerine yeniden odaklaması için baskı altındaydı. Musk, Twitter'da icra kurulu başkanı ve baş teknoloji sorumlusu olarak yer almaya devam edeceğini söyledi.

Musk bugün paylaştığı tweet'inde NBCUniversal'ın eski reklam şefi Linda Yaccarino'yu Twitter'ın yeni genel müdürü olarak atadığını duyurdu. Musk bir gün önce Twitter için yeni bir patron bulduğunu duyurmuş ancak kimliğini açıklamamıştı.

 Yaccarino, NBCUniversal'da yaklaşık 2 bin kişinin yöneticiliğini üstlendi ve yayın hizmetinin lansmanında görev aldı. Turner Entertainment'ta geçirdiği 15 yılın ardından 2011 yılında şirkete katılan Yaccarino, kanalın reklam satış operasyonunu dijital geleceğe taşımasıyla tanınıyor.

Yaccarino'nun kariyerini yirmi yıldır takip eden Business Insider'ın baş medya muhabiri Claire Atkinson, "Twitter olduğundan daha iyi para kazanmak istiyorsa, o zaman başlaması gereken yer burasıdır ve Linda bunu gerçekleştirmek için ideal kişi olacaktır. Elon Musk'ın ihtiyaç duyduğunu hayal edebileceğim türden bir insan. Devrilmeyecektir" dedi.

Musk daha önce işi üstlenecek kadar aptal birini bulur bulmaz CEO'luktan istifa edeceğini söylemişti Elon Musk, geçen yıl aralıkta, Twitter'daki CEO'luk görevinden istifa edip etmeme konusunda anket başlatmış ve çıkan sonucu kabul edeceğini bildirmişti. Musk'ın anketinde 17 milyon 500 binden fazla kişi oy kullanmıştı. Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 57,5'i Musk'ın ayrılması, 42,5'i ise devam etmesi yönünde tercihini ortaya koymuştu.