26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2023 13:30 | Son Güncelleme: 12.05.2023 14:10

Twitter'ın yeni CEO'sunun Linda Yaccarino olduğu iddia edildi

Wall Street Journal'a göre Twitter için yeni bir CEO işe aldığını duyuran Elon Musk ve NBCUniversal reklam şefi Linda Yaccarino CEO'luk görevini devralması için görüşmeler yürütüyor
Twitter'ın yeni CEO'sunun Linda Yaccarino olduğu iddia edildi

Elon Musk dün yaptığı paylaşımında twitter için yeni bir CEO aldığını açıkladı. Musk paylaşımında İngilizcede sadece kadınlar için kullanılan zamir olan "she"yi kullanması ile CEO'nun kadın olduğunu açık etti. Wall Street Journal ise NBCUniversal reklam şefi Linda Yaccarino ile Twitter'ın sahibi milyarder Elon Musk'ın CEO'luk görevini devralmak için görüşmeler yürüttüğünü iddia etti.

Journal'ın anonim kaynaklara dayandırdığı haberine göre 2011'den beri NBCUniversal'da çalışan Yaccarino'nun Twitter ile görüşmeleri devam ediyor. Dünyanın en zengin ikinci kişisi olan ve Twitter'ın ana sahibi Musk, şirketi tamamen bırakmadığını, şirketin yönetim kurulu başkanlığına ve baş teknoloji sorumluluğuna geçeceğini ve ürün, yazılım ve sistem operasyonlarını denetleyeceğini söyledi.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve SpaceX'in de sahibi olan Musk, geçen yılın sonlarında istifa edeceğini ima etmiş ve Twitter'da yapılan bir ankete katılanların çoğunluğu istifa etmesi gerektiğini söylemişti; Musk Şubat ayında yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar yeni bir CEO atamayı planladığını söylemişti.

Musk'ı değerlendirmek için toplantı

Bloomberg'in haberine göre, Musk'ın rolü, Twitter'daki çalışmaları nedeniyle dikkatinin dağıldığını ve elektrikli otomobil üreticisinin kötü yönetildiğini savunan Tesla yatırımcıları tarafından eleştirildi. Hatta Musk'ın Tesla'nın CEO'su olarak performansını görüşmek üzere bir yönetim kurulu toplantısı talep edildi. 

"Birçok reklamveren Twitter'a geri dönüyor"

Ekim ayında Twitter'ı satın aldığından bu yana Musk, platformun moderasyon politikalarını gevşetmesi, birkaç gazeteciyi geçici olarak siteden atması ve çok sayıda haber kuruluşunu devlete bağlı medya olarak etiketlemesi nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Uzun zamandır beklenen 44 milyar dolarlık satın alma işlemini tamamlamasının üzerinden iki ay geçmeden aralarında Apple, Balenciaga, Chipotle, United Airlines Ford ve General Motors'un da bulunduğu bir grup reklamveren platformdaki reklamlarını durdurdu, ancak Musk şirketteki tartışmaları defalarca önemsiz göstererek geçen ay birçok reklamverenin Twitter'a geri döndüğünü ve şirketin kabaca başa baş olduğunu söyledi.

Forbes'un tahminlerine göre Musk'ın net serveti yaklaşık 179,5 milyar dolar. Bu da onu Louis Vuitton, Sephora ve Tiffany & Co'nun ana şirketi olan moda ve kozmetik imparatorluğu LVMH'nin başkanı Bernard Arnault'nun (239,6 milyar dolar) ardından dünyanın en zengin ikinci kişisi yapıyor.