24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.08.2022 13:42 | Son Güncelleme: 07.08.2022 13:54

Elon Musk: Twitter bot hesapları nasıl tespit ettiğini açıklarsa anlaşma devam edebilir

44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından Twitter ile davalık olan Elon Musk, bot hesap tartışmasını yeniden gündeme getirdi. Musk, Twitter bot hesapları nasıl tespit ettiğini açıklarsa anlaşmanın devam edebileceğini söyledi
Elon Musk: Twitter bot hesapları nasıl tespit ettiğini açıklarsa anlaşma devam edebilir

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter’ın bot hesaplarla ile ilgili endişesini yeniden sosyal medya sitesine taşıdı. Başka bir kullanıcı tarafından başlatılan bir flood’a yanıt veren Musk, Twitter hesap örnekleme yöntemini ve bu hesapların gerçek olduğunu nasıl doğruladığını basitçe gösterirse satın alma anlaşmasının "orijinal şartlarda devam etmesi gerektiğini" söyledi. 

Musk, “Ancak, SEC başvurularının maddi olarak yanlış olduğu ortaya çıkarsa, o zaman devam etmemeli” diye ekledi.  Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nu (SEC) hesap verileri üzerinden Twitter'ı araştırmadığı için eleştirdi. Ayrıca Twitter CEO'su Parag Agrawal'ı platformdaki sözde botların sayısı hakkında kamuoyunda tartışmaya davet etti. Tesla'nın CEO'su bu davetin ardından bot hesap sayısına dair anket başladı. Musk, "Twitter günlük kullanıcılarının yüzde 5'inden azı sahte/spam" diye tweet atarak takipçilerinin cevaplaması için "evet-hayır" seçenekleri koydu. 


Twitter, Musk’ın feshettiği 44 milyar dolarlık satın almak için dava açtı. Musk, bot hesapları tespit etmeye çalışan Twitter’ın günde sadece 100 hesabı kontrol ettiğini öne sürdü. Musk, şirketi satın alma teklifinden vazgeçmesinin ana nedeni olarak sahte hesaplar konusunu gösterdi. 

Musk'ın anlaşmadan vazgeçme argümanları, geçen hafta Delaware mahkemesinde açılan karşı davada ortaya çıktı. Musk, yargıçtan Twitter'ın sözleşmeyi ihlal ettiğini beyan etmesini istiyor. Musk başlangıçta Twitter’a hisse başına 54,2 dolar ödemeyi kabul etti. Şirketin hissesi o zamandan beri diğer teknoloji devleriyle hisseleriyle birlikte düştü ve şu anda hisse başına 42,52 dolardan işlem görüyor.