29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 17.05.2022 15:50 | Son Güncelleme: 17.05.2022 17:26

Elon Musk: Spam hesap sayısı açıklanmadan anlaşma devam etmeyecek

Elon Musk, Twitter’ın CEO’su spam hesap sayısını açıklamadan anlaşmanın devam etmeyeceğini söyledi. Diğer yandan bazı analistler Musk'ın fiyatı düşürmeye çalıştığını öne sürdü
Elon Musk: Spam hesap sayısı açıklanmadan anlaşma devam etmeyecek

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasının kaç bot hesap olduğu açıklanmadan devam etmeyeceğini söyledi.  Twitter bu ayın başlarında yaptığı açıklamada spam hesap sayısının günlük aktif kullanıcılarının yüzde 5’inden az olduğunu açıkladı. Ancak Tesla’nın CEO’su, Twitter'daki hesapların yaklaşık yüzde 20'sinin hatta daha fazlasının spam hesabı olduğundan endişeleniyor.  

"Kanıt göstermeyi reddetti"

Musk Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Teklifim, Twitter'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyalarının doğru olmasına dayanıyordu. Dün Twitter'ın CEO'su yüzde 5'in altında olduğuna dair bir kanıt göstermeyi açıkça reddetti. Bu anlaşma, o kanıt gösterene kadar ilerleyemez.” dedi. Bu açıklama sonrası şirketin hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 2,46 düştü. 

Musk'ın bu paylaşımı, Twitter CEO'su Parag Agrawal'ın spam hakkında uzun bir paylaşım yayınlamasından sadece birkaç saat sonra geldi. Agrawal, Twitter'ın spam tahminlerinin, zaman içinde rastgele ve tekrar tekrar örneklenen binlerce hesap üzerinde yapılan çok sayıda incelemeye dayandığını söyledi. Ayrıca Agrawal Twitter’ın paylaşamayacağı hem özel hem de genel bilgiler olduğundan spam sayısını tam olarak hesaplamanın mümkün olmadığını belirtti.

Fiyatı mı düşürmek istiyor?

Yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi Jefferies'teki analistler Musk'ın fiyatı düşürmeye çalışıyor gibi göründüğünü söyledi. Hisse senedi analisti Brent Thill ve hisse senedi ortağı James Heaney bir araştırma notunda, "Elon Musk'ın son yorumları, daha düşük bir teklif fiyatı için pazarlık yapmaya çalıştığını gösteriyor" dedi. 

Analistler "Musk'ın hisse başına 54.20 doların altında ödeme yapmak için sahte hesapların yüzdesi hakkındaki tartışmayı kullandığına inanıyoruz. Gerçekte, NASDAQ endeksi yüzde 25 düştü ve Elon Musk fazla ödeme yapıyor olabileceğinin farkında” diye konuştu.

(Kaynaklar: CNBC, Reuters)