26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.11.2022 13:26 | Son Güncelleme: 22.11.2022 23:07

Elon Musk yeni mavi tik stratejisini açıkladı

Elon Musk sürekli değişen kararlarına bir yenisini ekleyerek Twitter'ın doğrulanmış hesaplardan talep edeceği 8 dolarlık hizmetin lansmanını erteledi. Musk ertelenme açıklaması yapıktan bir hafta sonra Twitter kullanıcı sayısının 1,6 milyon artarak toplam 259,6 milyona ulaştığını açıkladı
Elon Musk yeni mavi tik stratejisini açıkladı

Elon Musk pazartesi günü yaptığı açıklamada, kullanıcıların doğrulanmış bir hesap için ayda 8 dolar ödemesine olanak tanıyan mavi tik (Twitter Blue) abonelik hizmetinin yeniden tanıtılması ve başlatılmasını erteleyeceğini açıkladı. Musk hizmetin ilk denemesine gölge düşürüp platformda kaosu tetikleyen ciddi bir sorun olan taklitçi hesapları durdurma konusunda yüksek güven sağlanana kadar bu kararın devam edeceğini söyledi.

Kararını bir tweet ile duyuran Musk, Twitter'ın kuruluşlar ve bireyler için farklı renkte onay işaretleri kullanabileceğini söyledi. Geçtiğimiz hafta Musk, Twitter Blue'nun yeniden tanıtılıp başlatılması için 29 Kasım tarihini belirledi ve hizmetin kaya gibi sağlam olduğundan emin olmak istediğini söyledi

Güven sağlanana kadar ertelendi

The Verge'ün haberine göre Musk, kamuoyuna duyurulmadan önce Twitter çalışanlarını gecikme hakkında bilgilendirdi ve onlara "Taklitlere karşı koruma konusunda yüksek güven sağlanana kadar lansmanı yapmayacağız" dedi. Musk, gecikmeyi duyurduktan sonra bir kez daha Twitter'ın günlük aktif kullanıcı sayısında artış olduğunu iddia etti ve bu sayının geçtiğimiz hafta 1,6 milyon artarak toplam 259,6 milyona ulaştığını söyledi.

Musk'ın Twitter'da bireyler ve kuruluşlar için farklı renklerde doğrulama rozetleri kullanma fikri taklitçilerle ilgili bazı sorunları hafifletmeye yardımcı olabilir ancak bunun tam olarak nasıl işleyeceği belli değil. Musk ayrıca yeni renk rozetlerinin yalnızca Twitter'da zaten doğrulanmış olan kuruluşlara mı sunulacağını yoksa doğrulama rozeti almak için ayda 8 dolar ödeyenlere mi verileceğini de belirtmedi. Orijinal Twitter doğrulama sürecinin aksine Twitter Blue bir kişi ya da kuruluşa doğrulanmış rozeti vermeden önce kimliğini doğrulamıyor. Twitter şu anda hem bireyler hem de kuruluşlar için tüm doğrulanmış hesaplarda mavi onay işaretli bir rozet kullanıyor. Platform kısa bir süre önce taklitçilerle başa çıkmak amacıyla bazı önemli doğrulanmış hesapların altına gri bir resmi rozet de ekledi.