29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 07.12.2022 13:13 | Son Güncelleme: 07.12.2022 14:01

Elon Musk yönetimindeki Twitter hala Apple'ın dünyasında yaşamak zorunda

Musk akıllı telefon üreticisi Apple'a karşı yürüttüğü kısa süreli savaş sonrasında, modern teknoloji endüstrisinde gücün gerçekte kimin elinde olduğunu anladı
Elon Musk yönetimindeki Twitter hala Apple'ın dünyasında yaşamak zorunda

Eğer büyük bir medya şirketi yönetiyorsanız ve bu şirket gelirinin yüzde 90'ını reklamlardan elde ediyorsa, en çok reklam veren şirketleri küstürmemek iyi bir temel hedeftir. Öte yandan Elon Musk, Twitter'ın icra kurulu başkanı olarak görevdeki ilk birkaç gününü komplo teorileri paylaşmak, Yahudi karşıtı bir rapçiyle takılmak ve genel olarak platformu pazarlamacılar için cazip olmaktan çıkarmak için elinden gelen her şeyi yapmak adına kullandı. Tahmin edilebileceği gibi reklam verenler kampanyalarını durdurarak karşılık verdi. Bunun üzerine Musk, hayranlarını reklamverenlerin üzerlerine salmakla tehdit etti.

Musk reklam gelirlerini kesen Pfizer, General Motors ve United Airlines'ın Amerika'da ifade özgürlüğünü yok etmeye çalışan aktivistlere boyun eğdiğini öne sürdü. Financial Times'ın haberine göre, ardından büyük reklamverenlerin CEO'larını bizzat arayarak onları azarladı ve bu da bazı reklam gelirlerinin  daha da kesilmesine neden oldu.

Musk'ın tüm bu yaptıkları başarısız sonuçlandı. Apple Inc. şirketine savaş ilan ettiğinde sınırlarının nerede olduğunu öğrendi. Şirketinin en büyük reklamvereni olan Apple'ın Twitter'a reklam vermeyi büyük ölçüde durdurduğundan şikayet etmeye ve Amerika'da ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar? diye sormaya başladı. Apple'ın Twitter defterini kapattığı iddiası, en azından dijital pazarlama harcamalarını takip eden bir araştırma şirketi olan Pathmatics'in verilerine göre yanlıştı.

 Pathmatics verileri, Apple'ın yaz aylarından itibaren Twitter reklam harcamalarını azaltmış olmasına rağmen şirkete hala ayda 1 milyon dolar civarında ödeme yaptığını gösteriyor. Apple bunun nedenini açıklamadı.Medeniyetin geleceğinin tehlikede olduğu uyarısında bulunan Musk, Apple CEO'su Tim Cook'a saldırarak Apple'ın en büyük zaafı olarak gördüğü App Store'a yönelik yasal incelemeyi gündeme getirdi. Musk, kanıt sunmadan, Apple'ın Twitter'ı platformdan atmakla tehdit ettiğini iddia etti. Musk, konumunu desteklemek için, uygulama içi satın alma planı nedeniyle 2020 yılında Apple'a dava açan Fortnite'ın yapımcısı Epic Games tarafından oluşturulan parodi bir video yayınladı ve Apple ile savaşa girmenin pervasızca olduğunu bildiğini ve yine de bunu yapmaya istekli olduğunu öne süren bir tweet attı.