20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 24.03.2023 18:40 | Son Güncelleme: 24.03.2023 18:58

Elon Musk'tan çalışanlarına gece yarısı mesaj: Ofise gelip gelmemek sizin seçiminizde değil

Elon Musk'ın Çarşamba günü gece yarısı saat 02:30'da Twitter çalışanlarına e-posta göndererek şirketin uzaktan çalışma politikasını hatırlattığı ve ofise gelip gelmeme kararının kendilerine ait olmadığı konusunda uyarı yaptığı ortaya çıktı
Elon Musk'tan çalışanlarına gece yarısı mesaj: Ofise gelip gelmemek sizin seçiminizde değil

Uzaktan çalışma sistemine Twitter'ı satın aldığı günden bu yana karşı çıkan Elon Musk çalışanlarını ofiste görmek için gece yarısı bir e-posta gönderdi. Business Insider'ın haberine göre Platformer'da yönetici editör olan Zoë Schiffer konuyla ilgili attığı tweet'te şu satırları kaydetti:

"Apple, çalışanların devamlılığını (yaka kartı kayıtları aracılığıyla) takip ediyor ve haftada 3 kez gelmeyen çalışanlara daha sık uyarı verecek. Elon Musk ise Twitter çalışanlarına saat 02:30'da 'ofisin isteğe bağlı olmadığını' belirten bir e-posta gönderiyor."

Schiffer'in tweet'ine göre Musk, notunda şirketin San Francisco'daki merkezinin dün yarı yarıya boş olduğuna dikkat çekti ve ofise gelmenin 'isteğe bağlı olmadığına' vurgu yaptı.

1300 çalışanının işine son verdi

Ancak CNBC'ye göre Musk, Ekim ayı sonunda şirketin kontrolünü ele geçirdiğinden bu yana yüzlerce çalışanı işten çıkardı ve şu anda toplam sayının yaklaşık 1300 olduğu düşünülüyor. Diğer bir deyişle ofisin boş görünmesinde çalışanların büyük kısmının artık şirket bünyesinde istihdam edilmemesinin önemli bir rolü var.

Twitter Insider'ın yorum talebine yanıt vermezken, şirket geçen hafta iletişim ekibini de işten çıkardı ve basın ofisi artık e-postalara otomatik olarak bir 'dışkı' emojisiyle yanıt veriyor.

Musk bunu ilk kez de yapmıyor, daha önce de gece yarısı çalışanlarına e-posta göndermişti. Kasım ayında gece 02:39'da gönderdiği bir e-postada çalışanlara artık uzaktan çalışmalarına izin verilmeyeceğini bildirmişti.

Uzaktan çalışmaya karşı

Tesla ve SpaceX CEO'su Musk, uzaktan çalışma taraftarı değil. Bu çerçevede geçtiğimiz Mayıs ayında Tesla personeline tam zamanlı olarak ofise dönmelerini ya da başka bir yerde iş bulmalarını söyledi. Insider'ın daha önce bildirdiğine göre bu ültimatomun ardından Tesla, çalışanların ofise devamlılığını izlemeye başladı.

Musk, pandemi sırasında evden çalışmanın insanları çok çalışmak zorunda olmadıklarını düşünmeleri için yanılttığını söyledi.