20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 12.11.2022 13:59 | Son Güncelleme: 12.11.2022 14:38

FTX borsası hacklendi mi yoksa varlıklarını mı kaçırıyor?

Kripto para dünyasına kabus yaşatan FTX'in siber saldırıya uğradığı ve son kuruşuna kadar soyulduğu iddia edildi. Öte yandan Etherscan verilerine göre cuma günü başlayan yüklü miktardaki varlık hareketinin kaçış planının bir parçası olabileceği konuşuluyor
FTX borsası hacklendi mi yoksa varlıklarını mı kaçırıyor?

FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'ın cuma günü ABD'de iflas koruması için başvurmasının ardından kripto para imparatorluğu FTX'in hacklendiği haberleri ortaya çıktı. Bu Bankman-Fried için en son darbe oldu. Analistler 260 milyon dolardan fazla para çekildiğini tahmin ediyor

Cuma gecesi yaşanan karmaşanın ortasında, cüzdanların tek bir hesaba boşaltılmasının içerden birinin yapmış olabileceğine dair spekülasyonlar olduğu söylendi. Ancak, kısa bir süre sonra FTX resmi Telegram kanalında (şimdi FTX Genel Danışmanı Ryne Miller tarafından sabitlendi), FTX.com web sitesi çevrimdışı hale geldiği için yüz milyonlarca doların çalındığını ve gerçekten bir hack eylemi olduğu doğrulandı.


Hem FTX hem de FTX US, bir Trojan'ın (Truva atı, bilgisayar yazılımı bağlamında Truva atı zararlı program barındıran veya yükleyen programdır) sonucu olduğu tahmin edilen olaydan etkilenmiş görünüyor ve her iki borsanın kullanıcıları da hesaplarında 0 bakiye olduğunu söylüyor. FTX tarafından müşterilere uygulama ve web sitesinde oturum açmaları için gönderilen SMS mesajları ve e-postaların bir trojan ile olduğu ve hack'i etkinleştirdiği ortaya çıkıyor.Singapur merkezli bir blok zinciri analiz grubu olan Nansen'e göre, son 24 saat içinde çıkışların en az 266 milyon dolar olduğu ve yalnızca FTX ABD'den 73 milyon dolar çekildiği tahmin ediliyor.

Hack mi kaçış planı mı?

Coincolik'in haberine göre, FTX siber saldırıya uğradığını iddia ederken analistler, içerden erişimi olan birinin varlıkları kaçırmasının da mümkün olabileceğini söyledi. FTX eski CEO'su Sam Bankman-Fried’ın varlıkları kaçırıyor olabileceğine dair söylentiler yayıldı.