20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 10.01.2023 10:28 | Son Güncelleme: 10.01.2023 10:53

İngiltere'nin yörüngeye uydu gönderme girişimi başarısız oldu

İngiltere'nin kendi topraklarından yörüngeye ilk uydu gönderme girişiminin başarısız oldu. İlk açıklamaya göre uyduyu taşıyan rokette bir 'anormallik' çıktı. Roketin dünyaya düşüp düşmediği bilinmiyor
İngiltere'nin yörüngeye uydu gönderme girişimi başarısız oldu

BBC'nin haberine göre; roket dün Cornwall bölgesine bağlı Newquay kasabasındaki uydu fırlatma merkezinden ABD'li Virgin Orbit şirketi tarafından fırlatıldı. Roketi taşıyan 'Cosmic Girl' adlı 747 tipi uçağın Atlas Okyanusu üzerinden üsse geri dönerken roketin, motorunda çıkan bir arıza nedeniyle yörüngeye ulaşmadığı kaydedildi.

Roket gerekli yörüngeye ulaşamamış

Virgin Orbit şirketi, roketin ateşlenmesinin ardından normal olarak yükselmeye başladığı ancak daha sonra bir "anormallik" tespit edildiğini açıkladı. İngiltere Uzay Ajansı uydu fırlatma direktörü Matt Archer, "İkinci seviye motorda teknik bir sorun çıktığı için gerekli yörüngeye ulaşamadı." ifadesini kullandı.

Archer, konuya dair Virgin Orbit şirketi ve resmi makamlar tarafından inceleme başlatıldığını belirtti. Öte yandan, Archer, roketin dünyaya düşüp düşmediğinin bilinmediği ancak nüfus yoğunluğu düşük bölgelere düşebileceğini aktardı.

Kaynak: AA