29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.03.2022 21:00 | Son Güncelleme: 23.03.2022 21:17

Instagram ve Facebook'ta dünya çapında erişim sorunu yaşanıyor

Bazı kullanıcılar, sosyal medya platformları Instagram ve Facabook'ta erişim sorunu yaşadıklarını bildirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da, global olarak yaşanan sorunun Türkiye'yi de etkilediğini açıkladı
Instagram ve Facebook'ta dünya çapında erişim sorunu yaşanıyor

Meta şirketi çatısı altında bulunan sosyal medya platformları Instagram ve Facebook'ta dünya çapında erişim sorunları yaşanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu sorunlardan Türkiye'nin de etkilendiğini belirtti: "Instagram ve Facebook hizmetlerinde global kaynaklı sorunlar yaşanmakta olup, ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir."

Meta hakkında

Meta Inc. ismini 28 Ekim 2021 tarihinde alan şirketin önceki ismi Facebook'tur. Microsoft, Amazon, Apple ve Google ile birlikte en büyük beş teknoloji şirketinden biri olan Meta, bünyesinde Facebook, Instagram, WhatsApp, Oculus VR, Giphyve Mapillary'yi bulunuyor.

Meta'nın yönetimi ise Mark Zuckerberg (Başkan ve İcra Kurulu Başkanı), Sheryl Sandberg (Operasyon Direktörü), Mike Schroepfer (Baş Teknoloji Sorumlusu), David Wehner (Finans Direktörü) ve Chris Cox'tan (Baş Ürün Sorumlusu) oluşuyor