16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.03.2022 16:34 | Son Güncelleme: 16.03.2022 17:01

iOS 15.4: Telefon kilidi maskeyle de çalışacak

Apple, iOS 15.4 güncellemesini yayınladı. Artık iPhone'lardaki telefon kilitleri kullanıcıyı yüzünde maske olsa bile tanıyabilecek
iOS 15.4: Telefon kilidi maskeyle de çalışacak

Apple firması iPhone ve iPad'lerin işletim sistemi iOS'un yeni güncellemesini yayınlandı. iOS 15.4’te üç yeni özellik öne çıktı.

Maske ile kilit açmak

Apple’ın yüz tanıma sistemi Face ID, iOS 15.4’ün bir parçası olarak güncellemeyi aldı. Apple, yenilik için "iPhone artık kullanıcıların bir maske takarken Face ID’nin kilidini açmasını sağlayan bir seçenek içerecek" dedi. Kaydolduktan sonra iPhone, kimlik doğrulaması için göz çevresindeki özellikleri tanıyabilir.

Bununla birlikte, iOS 15.4, iPhone 6s’ten itibaren tüm iPhone modelleri için mevcut olsa da maske takarken telefonun kilidini açma özelliği yalnızca iPhone 12 veya sonraki bir sürümüne sahip olanlar için geçerli olacak.

Hamile erkek emojisi

Hamile bir erkekten dudak ısıran emoji'ye kadar iPhone’lara gelen 37 yeni emoji ortaya çıktı. iOS 15.4 ayrıca eriyen yüz, gözyaşlarını tutan yüz ve kalp yapan eller gibi yepyeni emojiler içeriyor. Diğer eklemeler arasında bir motosiklet lastiği, bir kaydırak, bir disko topu, sopalı bir trol, barbunya bulunuyor.

Cinsiyetsiz Siri

Siri en çok orijinal kadın sesiyle tanınırken, iOS 15.4 kullanıcıları Quinn adlı yeni bir cinsiyetten bağımsız ses tercih edebilir. Teknoloji devi, yeni sesin LGBTQ+ topluluğunun bir üyesi tarafından kaydedildiğini doğruladı, ancak daha fazla ayrıntı vermedi. Apple, güncelleme için “Siri’nin artık İngilizce konuşanlar için yeni bir sesi var ve kullanıcılara kendileriyle konuşan sesi seçmeleri için daha fazla seçenek sunuyor” dedi.

Yüz maskesi takarken Face ID nasıl tanımlanır ve kullanılır?

iOS 15.4 veya daha yenisine sahip iPhone 12 modellerinde ve iPhone 13 modellerinde, yüz maskesi (veya ağzınızı ve burnunuzu kapatan başka bir şey) takarken telefonunuzun kilidini açmak için Face ID’yi kullanabilirsiniz.

Maske ile Face ID’yi açtığınızda Face ID, gözlerinizin etrafındaki benzersiz özellikleri inceler ve Ayarlar > Face ID ve Parola bölümünde açtığınız tüm Face ID seçenekleriyle çalışır.

Ayarlar > Face ID ve Parola bölümüne gidin, sonra aşağıdakilerden birini yapın:

Face ID’nin yüz maskesi takılıyken çalışmasına izin verme: Maske ile Face ID’yi açın, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.

Önemli: Genellikle gözlük takıyorsanız Maske ile Face ID’yi açarken şeffaf camlı bir gözlük (güneş gözlüğü değil) takarak Face ID’nin doğruluğunu artırabilirsiniz.

Görünüşünüze şeffaf camlı bir gözlük (güneş gözlüğü değil) ekleme: Gözlük Ekle’ye dokunun, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.

Face ID’nin yüz maskesi takılıyken çalışmasına izin vermeme: Maske ile Face ID’yi kapatın.