29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 06.09.2022 10:51 | Son Güncelleme: 06.09.2022 10:57

iPhone ilk kez Android telefonları tahtından etti

Apple, tarihinde ilk kez ABD telefon pazarında Android egemenliğini sona erdirdi ve pazarın büyük kısmına ulaşmayı başararak en çok kullanılan telefon markası oldu
iPhone ilk kez Android telefonları tahtından etti

Counterpoint Research, yayınladığı son raporunda ABD telefon pazarı özelinde önemli bir değişimi gözler önüne serdi. Financial Times'ın haberine göre iPhone, Android ekosistemindeki tüm telefon markalarını geride bırakarak telefon pazarının yüzde 50'sine ulaşmayı başardı. Böylece Apple, ilk kez ABD'de telefon pazarının en yüksek payına sahip olmuş oldu.

Apple'ın iPhone'ları satışa sunduğu ilk yıllarda telefon pazarındaki rekabet daha da yoğundu. Nokia, BlackBerry ve Motorola dahil dünya devleriyle mücadele eden Apple, pazar payını yıldan yıla artırsa da bugüne dek hiç Android ekosistemini geçmeyi başaramadı.

Bu durumdan Google'ın endişeleneceği bir durum yok gibi görünüyor. Çünkü ABD dışında global pazarda Android hakimiyeti ağır basıyor. Samsung, Vivo, Oppo, Xiaomi, Realme, Motorola, Meizu, Tecno Mobile, Omix, Asus dahil Android işletim sistemini kullanan pek çok marka ve model bulunuyor ve Türkiye'de de Android ekosistemi oldukça yaygın durumda.

"Önemli bir dönüm noktası"

Counterpoint'in Araştırma Direktörü Jeff Fieldhack, ABD pazarıyla ilgili yaptıkları son araştırmayla ilgili şu sözleri kaydetti: "Apple için önemli bir dönüm noktası. Apple, Premium seviyedeki telefonların bulunduğu pazarı 2022'nin ikinci çeyreğinde domine ederken, toplam satışlar söz konusu olduğunda da yüzde 57'lik paya ulaştı ve satış noktasında herhangi bir yavaşlama emaresi göstermedi."