20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 05.11.2022 21:10 | Son Güncelleme: 05.11.2022 21:17

Jack Dorsey'den Twitter özrü: Herkesin bu durumda olmasının sorumluluğu bana ait

Twitter'ın kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey, şirkette birçok işten çıkarma yapılması nedeniyle özür diledi. Dorsey tweet paylaşımında, "Herkesin bu durumda olmasının sorumluluğu bana ait. Şirketi çok hızlı büyüttüm. Bunun için özür dilerim" dedi
Jack Dorsey'den Twitter özrü: Herkesin bu durumda olmasının sorumluluğu bana ait

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, Elon Musk'a satılmasının ardından sosyal medya platformunun küçüldüğü için şirketi çok hızlı büyütmekten pişmanlık duyduğunu söyledi. Dorsey, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Twitter'ın geçmişteki ve şimdiki insanları güçlü ve dirençlidir. O an ne kadar zor olursa olsun her zaman bir yolunu bulurlar. Birçoğunun bana kızgın olduğunun farkındayım. Herkesin bu durumda olmasının sorumluluğu bana ait. Şirketi çok hızlı büyüttüm. Bunun için özür dilerim” dedi. 

"Çalışan herkese minnettarım"

Dorsey ayrıca, “Twitter'da çalışmış olan herkese minnettarım ve onları seviyorum. Bunun şu anda ya da hiçbir zaman karşılıklı olmasını beklemiyorum... ve anlıyorum” diye ekledi. Musk, Perşembe ve Cuma günü personelin yarısından fazlasını azalttı. Bu şirketteki her departmanı etkiledi.  Yaklaşık 3 bin 700 kişiyi etkileyeceği tahmin edilen kesintiler gelecek haftaki ABD ara seçimleri de dahil olmak üzere Twitter’ın düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayacak kaynaklara sahip olup olmadığı sorularını alevlendirdi. 

Dorsey, yaklaşık 18 milyon Twitter hissesini Elon Musk'ın X Holdings I'ine aktardıktan sonra sitede hissedar olarak kalmaya devam ediyor. Anlaşmanın açıklandığı Nisan ayında Dorsey, şirketi Musk’ın satın almasını onaylamıştı.