29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.03.2022 13:04 | Son Güncelleme: 16.03.2022 13:10

Mark Zuckerberg duyurdu: NFT'ler Instagram'a geliyor

Facebook'un çatı şirketi Meta, NFT dünyasına giriyor. Mark Zuckerberg, Instagram'da yakın zamanda NFT'lere yer vereceklerini söyledi
Mark Zuckerberg duyurdu: NFT'ler Instagram'a geliyor

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, South by Southwest (SXSW) konferansında dün yaptığı konuşmada, NFT üzerine çalışmalarını sürdürdüklerini duyurdu. Zuckerberg, "Uzun vadede, Metaverse'teki avatarınızın kıyafetleriyle NFT oluşturabilmenizi umuyorum" dedi.

"Teknik sorunlar var"

Çözmeleri gereken pek çok teknik konu olduğunu söyleyen ve detay vermekten kaçınan teknoloji milyarderi "Kısa vadede NFT'leri Instagram'a getirmek için çalışıyoruz. Gelecek birkaç ay içinde bu mümkün olacak" ifadelerini kullandı.

 “Sorunsuz bir sistem istiyoruz”

Zuckerberg, NFT’leri doğrudan Instagram’da oluşturma olasılığını da ima etti: Bugün NFT planlarımızın tam olarak ne olduğunu açıklamaya hazır değilim; ancak önümüzdeki birkaç ay içinde, NFT’lerinizden bazılarını getirme yeteneği olacak, umarım zamanla o ortamda bir şeyler yaratabiliriz.

Financial Times, ocak ayında hem Facebook’un hem de Instagram’ın NFT’leri profil resmi olarak gösterecek özellikler ve NFT oluşturmak için bir sistem üzerinde çalıştığını açıklamıştı.