15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.04.2023 04:30 | Son Güncelleme: 14.04.2023 04:30

Meta’da herkes endişeli: Açlık Oyunları gibi

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, 2023'ün şirketinde “verimlilik yılı” olacağını açıklamıştı. Verimlilik arayışı, şirkette toplu işten çıkarmalara dönüştü, kalanların morali bozuk
Meta’da herkes endişeli: Açlık Oyunları gibi

Meta son altı ay içinde toplam iki seferde 26 binden fazla çalışanıyla yollarını ayırdı. Bu da şirketinin toplam işgücünün yaklaşık yüzde 30'una denk geliyor. The New York Times'ın konuyla ilgili haberine göre aynı dönemde Meta'nın üst düzey yöneticilerinden bazıları da Silikon Vadisi'nden Londra ve Tel Aviv gibi yerlere taşındı.

Dokuz mevcut ve eski çalışana, ayrıca The New York Times'ın gördüğü mesajlara göre, işten çıkarmalar ve şirket liderlerinin fiziken işte olmaması Zuckerberg'in kötü bir bahis oynadığına işaret ediyor.
Şirketin hisse senedi fiyatı da 19 ay önceki zirvesinden yüzde 43 aşağıda. Zuckerberg, Facebook sayfasında bu ay yeni işten çıkarmaların yaşanacağını duyurdu. İki çalışan bu çıkarmaların bu kez mühendislik gruplarında olabileceğini söyledi.

Kasım ayında Facebook'tan çıkarılan bugün DeleteMe'de insan kaynakları küresel direktörü olarak çalışan Erin Sumner, “Çalışanların çoğu şu anda belirsizlik içinde hissediyor, Açlık Oyunları ile Sineklerin Tanrısı'nın birleşimi gibi bir şey. Herkesin yönetime değerini kanıtlamaya çalıştığını söylüyorlar” diye konuştu.