27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.11.2022 21:15 | Son Güncelleme: 11.11.2022 21:21

Twitter taklit hesap kaosundan sonra ücretli mavi tik kayıtlarını askıya aldı

Elon Musk'ın Twitter'da mavi tik özelliğini ücretli hale getirmesi, ünlü insanları taklit eden hesapların artmasına neden oldu. Bugün konuyla ilgili şikayetlerin ardından bazı kullanıcılar Twitter Blue aboneliği alamadıklarını bildirmeye başladı
Twitter taklit hesap kaosundan sonra ücretli mavi tik kayıtlarını askıya aldı

Twitter, ücretli mavi tik uygulaması taklitçi hesap sayısı artırarak karışıklığa neden olduğu için 8 dolar karşılığındaki yeni abonelikleri devre dışı bıraktı. Platform, Twitter Blue hizmetini devre dışı bırakma konusunda resmi bir açıklama yapmasa da Forbes, kullanıcıların bir saatten fazla bir süredir hizmete kaydolamadıklarını doğruladı.

Twitter Blue'ya kaydolma seçeneği, bu hafta başında Twitter’ın iOS uygulamasında kullanıcılara sunulmuştu. Kullanıcılar hala, hizmete kayıt olma seçeneğini görebiliyor ancak aboneliğin şu anda ülkelerinde mevcut olmadığı için daha sonra tekrar denemelerini isteyen bir hata alıyorlar. 

Cuma günü erken saatlerde platform, şirketin yeni sahibi ve CEO'su Elon Musk tarafından piyasaya sürülmesinden sadece iki gün sonra, taklitçilerle mücadele etmek için gri rozeti geri getirdiğini duyurdu.