19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 31.05.2023 10:59 | Son Güncelleme: 31.05.2023 11:26

Musk 44 milyar dolara satın aldı: Twitter'ın değeri üçte birine düştü

Yatırım ve varlık yönetimi şirketi Fidelity'e göre Twitter, Elon Musk'ın platform için ödediği miktarın sadece üçte biri değerinde. Fidelity Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı sosyal medya şirketinin şu anki değerinin yaklaşık 15 milyar dolar olduğunu açıkladı
Musk 44 milyar dolara satın aldı: Twitter'ın değeri üçte birine düştü

Geçen aylarda Twitter hisselerinin değerini defalarca düşüren Fidelity'ye göre Twitter şu anda Elon Musk'ın sosyal medya platformunu satın almak için ödediği 44 milyar doların üçte biri değerinde. Bu düşüş, Musk tarafından 44 milyar dolara satın alınmasından yaklaşık altı ay sonra Twitter'ın tahmini değerini yaklaşık 15 milyar dolara getiriyor.

Musk: Twitter’ı almak finansal açıdan mantıklı değildi

Musk mart ayında, Twitter çalışanlarına 20 milyar dolar değerinde hisse senedi ödülleri teklif etti. Milyarder nisan ayında Twitter'ı satın almasının finansal açıdan akıllıca olmadığını kabul etmiş ve o dönemde Fox News sunucusu olan Tucker Carlson ile yaptığı bir röportajda, satın almanın sağlam bir finansal karar olup olmadığının sorgulanması gerektiğini söylemişti.

Fidelity’nin hisseleri 6,55 milyon dolar değerinde

Fidelity, twitter Musk’a satılmadan önce şirketten 20 milyon dolar değerinde hisseye sahipti. Şirket yüzde 56'lık bir değer kaybı ve bir sonraki ay yüzde 9,6'lık bir değer kaybı bildirdi. Fidelity, nisan sonu itibariyle hisselerinin 6,55 milyon dolar değerinde olduğunu açıkladı.

Musk ile Twitter geçmişi 

Musk'ın Twitter'ı satın alması şirket için uzun bir işlem oldu. O dönemde halka açık olan şirketin hisseleri, Musk'ın satın alma yoluyla şirketi özel sektöre devretmesine kadar geçen bir yıl içinde önemli ölçüde düştü. Musk'a göre satın alma işleminden sonra Twitter'ın gelirleri reklamlardaki büyük düşüş nedeniyle yüzde 50 oranında azaldı ve Musk çalışanlara şirketin önemli bir abonelik geliri olmadan iflas edebileceği uyarısında da bulundu. Tesla hissedarları Musk'ın Twitter CEO'luğunun elektrikli otomobil üreticisini engelleyen sorunlardan biri olduğunu ve dikkatini dağıttığından endişe ediyordu. Bu ayın başlarında Musk, NBCUniversal reklam şefi Linda Yaccarino'nun yakında CEO olarak göreve başlayacağını duyurdu. Yaccarino, NBCUniversal'da çalıştığı süre boyunca 100 milyar dolardan fazla reklam satışı gerçekleştiren 2 bin kişilik bir ekibi yönetti.