29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 11.11.2022 14:28 | Son Güncelleme: 11.11.2022 14:31

Musk ile Stephan King arasındaki polemik devam ediyor

Twitter'ın yeni CEO'su Elon Musk ile Stephan King arasındaki ikinci raunt başladı. Usta yazar Twitter'ın eskiden daha eğlenceli olduğunu söyledi, Musk'tan cevap gecikmedi
Musk ile Stephan King arasındaki polemik devam ediyor

Twitter'ın onaylanmış hesaplardan para almasına tepki gösteren Stephan King, Musk'ın aldığı kararları eleştirmeye devam ediyor. Ünlü milyarder ise 75 yaşındaki yazarın eleştirilerine cevap vermekten geri durmuyor.

Yazar Stephen King, Elon Musk'a bir kez daha yüklendi ve Twitter'ın 44 milyar dolara satın alınmasından önce daha iyi ve eğlenceli olduğunu söyledi. Musk bu tweet'e cevap olarak "Dürüst olmak gerekirse ben senin hala hayranınım" dedi. King, şirketi daha karlı hale getirmek için kullanıcılardan doğrulama onay işareti için ücret almak da dahil olmak üzere Musk tarafından başlatılan değişiklikleri açıkça küçümsüyor. King ve Musk Twitter kullanıcıları için ayda 20 dolar ücret talep etme önerisiyle başlayarak, Musk'ın Twitter'ı satın almasından bu yana karşılıklı atışmalarda bulundular.

King kasım ayı başında, "Mavi tikimi saklamak için ayda 20 dolar mı? Onlar bana para ödemeli. Eğer bu uygulamaya geçilirse, Enron gibi ben de giderim" tweeti atmıştı.

Ancak yazarın şikayetlerini fark eden Musk, pazarlık yaparak değişen politikaları daha olumlu hale getirmeye çalışmak için ısrarcıydı. King'e cevap olarak "Faturaları bir şekilde ödememiz gerekiyor! Twitter tamamen reklam verenlere bel bağlayamaz. 8 dolara ne dersiniz?" dedi.

Ne olmuştu?

Kısa bir süre önce şirketin işgücünü azaltarak tüm çalışanların yaklaşık yarısını işten çıkaran Musk, Çarşamba günü gönderdiği sert bir e-postayla uzaktan çalışma politikasına da son verdi. Twitter'ın en kıdemli siber güvenlik çalışanı Lea Kissner da çarşamba günü istifa etti. Musk konuyla ilgili "Önümüzdeki yol zorlu ve başarılı olmak için yoğun bir çalışma gerektirecek" dedi. Musk, çalışanların haftada en az 40 saat çalışmasını beklediğini ve çalışma saatlerinin kendisinin onayına tabi olacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca, Twitter çalışanlarının takvimlerinden dinlenme günlerini, aylık ve pandemi döneminde şirket genelinde uygulamaya konulan izin günlerini kaldırdı.