20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 11.11.2022 12:30 | Son Güncelleme: 11.11.2022 13:40

Musk'ın 8 dolarlık doğrulama hizmeti tanınmış kişileri taklit eden hesapları çoğalttı

Elon Musk'ın Twitter'da uygulamaya başladığı aylık 8 dolarlık doğrulama hizmeti beraberinde ünlüler ve politikacılar gibi davranan yeni bir kullanıcı türü ortaya çıkardı
Musk'ın 8 dolarlık doğrulama hizmeti tanınmış kişileri taklit eden hesapları çoğalttı

Elon Musk'ın geçen ay şirketi 44 milyar dolara satın almasının ardından sosyal medya sitesinin doğrulama politikasını değişti. Şirketteki ilk icraatı, mavi tiklerin ayda 8 dolarlık bir abonelik hizmeti kapsamında satın alınabileceğini duyurmak oldu. Daha önce şirket, politikacılar, ünlüler ya da gazeteciler gibi yüksek profilli ve taklit edilme riski olduğunu düşündüğü kişilere doğrulama izni veriyordu.

Şarkıcı Doja Cat, yeni kuralın yürürlüğe girmesinin ardından görünen adını 'christmas' olarak değiştiremediğini fark etti. Cat "Neden burada ismimi değiştiremiyorum? Sonsuza kadar Noel olmak istemiyorum lütfen yardım edin bir hata yaptım" diye tweet attı. Musk Cat'in tweet'ine cavap olarak "üzerinde çalışıyorum!"  yazdı.

Kafa karışıklıkları çoğaldı

Şirketin resmi etiketlerinin kaldırılmasının ardından daha fazla kafa karışıklığı ortaya çıktı. Gri onay işaretleri çarşamba günü daha önce eski kurallara göre doğrulanmış olan hesaplara sunuldu ancak Musk'ın fikrini değiştirmesinden birkaç saat sonra kaldırıldı. Musk perşembe günü attığı bir tweet'te eski mavi tiklerin gelecek aylarda kaldırılacağını söyledi. Şu anda çok fazla bozuk doğrulama işaretinin mevcut olduğunu ve eski kontrolleri aşamalı olarak kaldırmaktan başka seçenek olmadığını söyledi.

Twitter'ın web sitesine göre, yeni abonelik şu anda yalnızca Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve ABD'deki Apple iOS ürünlerinde uygulama içi satın alma yoluyla kullanılabilir.