25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.11.2022 20:44 | Son Güncelleme: 10.11.2022 20:51

Twitter’ın Güvenlik ve Gizlilik bölümü liderleri şirketten ayrıldı

Twitter'da birçok çalışan işten çıkarılırken bazı çalışanlar da Elon Musk, yönetiminde çalışmak istemedikleri için şirketten ayrılıyor. Platformun güvenlik, gizlilik ve uyumluluk liderlerinin istifa ettikleri ortaya çıktı
Twitter’ın Güvenlik ve Gizlilik bölümü liderleri şirketten ayrıldı

Twitter'ın güvenlik, gizlilik ve uyumluluk liderleri, milyarder Elon Musk tarafından satın alınmasından iki haftadan kısa bir süre sonra şirketten ayrıldı. Nisan 2021'den bu yana bilgi güvenliği şefi olan Lea Kissner, ayrılma kararını Twitter'da duyurdu. Kissner paylaşımında, “Twitter'dan ayrılmak  zor bir karardı. Harika insanlarla çalışma fırsatım oldu ve gizlilik, güvenlik, IT ekipleriyle ve yaptığımız işle gurur duyuyorum” yazdı. 

Forbes’un haberine göre yakın bir kaynak, açıklama yapmamasına rağmen gizlilik şefi Damien Kieran’ın da istifa ettiğini söyledi. Kieran, Twitter kariyerine yedi yıl önce küresel veri koruma başkanı olarak başladı. Aynı kaynak, uyum bölümü başkanı Marianne Fogarty'nin de ayrıldığını söyledi. Fogarty de 2015 yılından beri şirketteydi.  

Ayrılıklar, eski güvenlik şefi ve basında Twitter ihbarcısı diye bilinen Peiter Mudge Zatko'nun, şirketin kullanıcı bilgilerini sorumsuzca ele aldığını iddia etmesinden birkaç ay sonra geldi. Ayrıca Twitter'ın Hindistan ve Çin'den hükümet ajanlarının çalışmasına izin verdiğini iddia etti.

"Kullanıcılar için tehlikeli"

Twitter'ın yanı sıra Kissner, Kieran ve Fogarty, yorum taleplerine yanıt vermedi. Gazeteci Casey Newton ilk önce üçlünün ayrıldığını bildirdi ve bir çalışanın Twitter'ın Slack hesabında istifaları paylaştığını söyledi. Çalışanlar, bu liderler olmadan mühendislerin, Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) düzenlemeleriyle uyumlu ilerleyip ilermediklerini kendi başlarına garanti etmek zorunda kalacaklarını belirtti. Newton’ın belirttiğine göre bir Twitter çalışanı bunun kullanıcılar için tehlikeli olduğunu söyledi.  FTC, kullanıcılara zarar veren herhangi bir güvenlik veya gizlilik hatası için Twitter'a milyarlarca para cezası verebilir.

"Musk risk almaya istekil"

Bu yılın başlarında Twitter, telefon numaralarını ve e-postaları reklamcılık için kullandıktan sonra FTC tarafından 150 milyon dolarlık bir para cezasına çarptırıldı. The Verge'e göre Slack mesajında çalışanı, şu anki hukuk departmanı başkanı Alex Spiro, Elon’un risk almaya istekli olduğunu söyledi. Çalışanın aktardığına göre roketler atan Elon FTC’den korkmuyor. 

Musk, eski CEO Parag Agrawal ve ara seçimleri izlemekle görevlendirilen bir dizi çalışan da dahil olmak üzere Twitter işgücünün büyük bir bölümünü zaten işten çıkarmıştı. Bu haftanın başlarında Bloomberg, şirketin bazı çalışanlarından geri dönmelerini istediğini yazmıştı.