20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 06.04.2022 09:58 | Son Güncelleme: 06.04.2022 10:06

Musk'tan Twitter anketi: Düzenleme gelsin mi gelmesin mi?

Twitter'dan yüzde 9'dan fazla hisse alarak şirketin en büyük sermayedarı olan Elon Musk, tweet düzenlemeye ilişkin anket başlattı. Twitter CEO'sundan ise dikkatli olun uyarısı geldi
Musk'tan Twitter anketi: Düzenleme gelsin mi gelmesin mi?

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, popüler sosyal medya platformu Twitter'ın en büyük ortağı olduktan sonra ilk değişiklik için kolları sıvadı. Musk, kişisel hesabından Twitter kullanıcılarına "Bir düzenleme düğmesi ister misiniz?" şeklinde soru sorarak bir anket başlattı.

Ankete katılanların yüzde 76'sı evet cevabını verdi. Ancak Musk’ın evet ve hayır diye koyduğu şıkların aslında doğru yazılmadığını belirtmek gerekiyor. Musk, amacını belirtmek için anket şıklarını kasten yanlış yazmış gibi görünüyor. Musk yes yerine yse, no yerine on şeklinde iki seçenek sunuyor.

Yetkisi olmadığı biliniyor

Platformun en büyük hissedarı olmasına rağmen Musk’ın, Twitter’a yeni özellikler ekleme yetkisine sahip olmadığı biliniyor. Ancak Twitter kullanıcıları yıllardır bir düzenleme butonu istiyor.

"Lütfen dikkatli oy verin" uyarısı

Musk'ın anketine yanıt veren Twitter CEO'su Parag Agrawal, anketin sonuçlarının önemli olacağını tweetledi, "Lütfen dikkatli oy verin" dedi.

Düzenleme özelliği üzerine çalışılıyor

Twitter 1 Nisan'da uzun zamandır beklenen "düzenleme" özelliği üzerinde çalıştığını duyurmuştu.
Tweet'in şaka olup olmadığı sorulduğunda şirket, "Onaylayamayız veya reddedemeyiz, ancak açıklamamızı daha sonra düzenleyebiliriz" cevabını verdi.

"Olmamasının bir nedeni var"

Twitter’da tweet düzenleme desteğinin olmamasının ise eski CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey’e göre haklı bir nedeni var. Dorsey açıklamasında, “Bir tweet paylaştıktan sonra başka biri bunu retweet'leyebilir. Eğer bir saat sonra o tweet’in içeriğini tamamen değiştirirseniz, orijinal tweet’i retweet'leyen kişiye haksızlık etmiş olursunuz” dedi.