25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.10.2022 14:21 | Son Güncelleme: 22.10.2022 23:00

Netflix’ten şifre paylaşımının önüne geçmek için bir plan daha: Parmak izinizi isteyebilir

İlk yıllarında şifre paylaşımına karşı rahat bir yaklaşım benimseyen Netflix, kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte gelir artışını da sürdürmenin yollarını arıyor. Geçen hafta buna karşı profil transferi özelliğini tanıtan şirketin bu seferki hamlesi parmak izi ve yüz tanıma
Netflix’ten şifre paylaşımının önüne geçmek için bir plan daha: Parmak izinizi isteyebilir

Bir analistin tahminlerine göre Netflix, şifre paylaşımının önüne geçmek için kullanıcılardan parmak izi veya yüz tanıma isteyebilir. CCS Insight, yıllık teknoloji tahminlerinde Netflix gibi yayın hizmetlerinin kullanıcıları doğrulamak için 2023 yılına kadar bu gibi yöntemlere yöneleceğini söyledi.

"Hesap paylaşımı konusunda baskı altında"

CCS Insight’ın baş analisti Ben Wood “Şifrelerin de bir sınırı var. Bir gün büyük yayın tedarikçilerinden birinin orada olduğumuza dair biyometrik kanıt istediğine şahit olabiliriz. Televizyonunuzda bir parmak izi sensörü olacak demiyorum, ancak telefondan bir şey izlemek isterseniz veya sadece evde otursanız bile “Gerçekten sen olduğunu kanıtlamak için parmak izini veya dijital yüz taramanı istiyorum” gibi bir bildirim alabilirsiniz” dedi. Wood, Netflix’in hesap paylaşımı konusunda baskı altında olduğunu, kullanıcıların gerçekliğini doğrulama yöntemleri için bankalardan ders alacaklarını ifade etti.

Netflix, hesap paylaşımını azaltmak için başka planları olduğunu kısa bir süre önce duyurdu, zira bu durumun şirket gelirlerine zarar verdiğine inanılıyor. Şirket, müşterilerin ek bir ücretle hesaplarına fazladan bir üye eklemelerine izin verecek bir sistemi platforma ekleyeceğini yakın zamanda duyurdu. Bu ek ücretin ne kadar olacağı hakkında bilgi verilmedi. Fakat şirket, denemelerde standart hesapların yaklaşık dörtte biri kadar bir miktarı ücret olarak uyguladı.