26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.12.2022 18:00 | Son Güncelleme: 23.12.2022 09:37

Netflix'ten yeni tesis için 900 milyon dolarlık yatırım

Netflix, Amerika New Jersey'deki eski bir ordu üssüne 900 milyon dolardan fazlaya mal olacak ve binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan bir tesis için hareke geçti
Netflix'ten yeni tesis için 900 milyon dolarlık yatırım

Netflix çarşamba günü yaptığı açıklamada Jersey Shore'daki eski bir ordu üssünde 900 milyon dolardan fazlaya mal olacak ve binlerce kişiye istihdam yaratacak son teknoloji bir üretim tesisi kurmayı planladığını duyurdu. Dijital yayın platformu, Eatontown ve Oceanport'taki eski Fort Monmouth askeri üssünde 292 dönümlük bir alan için 55 milyon dolar ödeyecek. 

Kaliforniya merkezli şirketin eş CEO'su ve içerik sorumlusu Ted Sarandos, "New Jersey ve Kuzey Amerika'daki önemli yatırımımızı sürdürmekten ve genişletmekten heyecan duyuyoruz. Bir Netflix stüdyosunun binlerce yeni iş olanağı ile yerel ve eyalet ekonomisini güçlendirebileceğine ve bölgede canlı bir prodüksiyon ekosistemini tetikleyebileceğine inanıyoruz" dedi.

“Liderliği sağlamlaştıracak”

Demokrat New Jersey Valisi Phil Murphy, "Bu dönüştürücü yatırım, yeni baştan gelişen bir endüstri yaratma çabalarımızda bir köşe taşı görevi görecek. Yaklaşık bir milyar dolarlık film yapım harcamasının bir sonucu olarak New Jersey, televizyon ve film endüstrilerinde yükselen bir ulusal lider olma statüsünü daha da sağlamlaştıracak" ifadelerini kullandı. Ayrıca projenin, ordunun 2011 yılında üssü kapatmasından bu yana ekonomik olarak sıkıntı çeken bölgede yeni konut, otel ve filmle ilgili işletmeler yaratacağını söyledi.

Proje birkaç yıl içinde tamamlanacak

New Jersey İş ve Sanayi Derneği Başkanı ve CEO'su Michele Siekerka, "Netflix'in bu projesinin sağlayacağı vaatler bizi heyecanlandırıyor. Fort Monmouth'un zengin tarihi boyunca olduğu gibi bu Netflix-New Jersey ortaklığının merkezinde de istihdam ve yenilikçilik yer alıyor" ifadelerini kullandı.

New Jersey'de bir başka TV ve film yapım stüdyosu da Newark'ta yıkılan bir toplu konut kompleksinin yerine inşa edilecek. Yetkililer mayıs ayında 125 milyon dolarlık, 12 dönümlük stüdyonun küresel eğlence şirketi Lionsgate tarafından kurulacağını açıkladı.