26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.05.2023 20:17 | Son Güncelleme: 29.05.2023 20:28

Nvidia CEO'su Huang: Yapay zeka ile artık herkes programcı olabilir

Yapay zeka yatırımlarıyla dikkat çeken ve çiplere olan talebin artmasıyla birlikte hisseleri hızla değerlenen Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang, yapay zekanın artık herkesi programcı yapabileceğini ve insanlar arasındaki dijital uçurumu kapattığını söyledi
Nvidia CEO'su Huang: Yapay zeka ile artık herkes programcı olabilir

Her zaman bir bilgisayar programcısı olmak istediniz ama doğru becerilerden yoksun olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Artık peşin hükümlü olmayı bırakmanın zamanı; çünkü Nvidia'nın CEO'suna göre yapay zeka herkesi eşitlemeye başladı. Diğer bir deyişle bilgisayar programcısı olmak istiyorsanız teknik altyapı bilginizin olmasına gerek yok, çünkü elinizin altında artık yapay zeka var. 

Herkes programcı olabilir

Nvidia CEO'su Jensen Huang Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yeni ve güçlü yapay zeka araçlarının yaygınlaşmasının herkesin programcı olabileceği anlamına geldiğini söyledi. Bir yapay zeka sistemine sadece birkaç komut vererek kod yazabilme yeteneği, Huang'ın "dijital uçurum" olarak adlandırdığı durumu ortadan kaldırdı.

Huang Taipei'deki Computex konferansında "Programlama bariyeri inanılmaz derecede düşük" dedi ve "Artık herkes programcı olabilir, sadece bilgisayara bir şeyler söylemeniz gerekiyor" sözlerini kaydetti.

Yonga üreticisinin piyasa değeri, sektörlerdeki işletmelerin yapay zeka araçlarını benimsemek için çabalamasıyla bu yıl yaklaşık 1 trilyon dolara yükseldi. Nvidia'nın işlemcileri, 2022'nin sonlarında halka açıldığında mevcut yapay zeka çılgınlığının başlamasına yardımcı olan OpenAI'nin ChatGPT'si gibi ses getiren yapay zeka çabalarına güç veriyor.

Huang etkinlikte yapay zeka ile ilgili birkaç yeni ürün ve ortaklığı duyurdu. Nvidia, bilgisayar tarafından oluşturulan reklamların oluşturulmasına yardımcı olmak için reklam devi WPP ile bir platform inşa ediyor.

Huang etkinlikte, yapay zekanın bilgi işlemde bir devrim başlattığını da söyledi ve "Her bir bilgisayar çağında, daha önce mümkün olmayan farklı şeyler yapabilirsiniz ve yapay zeka kesinlikle bu niteliktedir" dedi.

ChatGPT ve benzeri yapay zeka programları, yeni teknoloji yaygınlaştıkça hangi tür işlerin sonsuza dek değişebileceğine dair korkuları tetikledi. Bazı çalışmalar, yapay zeka araçlarının üretkenliği artırabildiği ve bazı angarya işleri halledebildiği için bilgisayar programcılığının özellikle risk altında olduğunu gösterdi.