26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.04.2023 17:10 | Son Güncelleme: 22.04.2023 17:25

Snap CEO'su Evan Spiegel: TikTok'un yasaklanmasını çok istiyorum

Snap CEO'su Evan Spiegel, ABD'de TikTok'un yasaklanmasını çok istediğini ancak bu tip bir kararın sadece kısa vadede işe yarayacağını söyledi
Snap CEO'su Evan Spiegel: TikTok'un yasaklanmasını çok istiyorum

Spiegel'e Çarşamba günü Snap Partner Summit'te bir muhabir tarafından Kongre'nin TikTok'u yasaklaması gerektiğini düşünüp düşünmediği soruldu ve Spiegel, "Bunu çok isteriz" şeklinde cevap verdi ve ekledi: "Kısa vadede bu bize yardımcı olacak bir şey"

Yasak emsal de oluşturabilir

Bununla birlikte Spiegel, bir yasağın diğer platformlar için tehlikeli bir emsal oluşturabileceğini de kabul etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha kapsamlı bir düzenleme geliştirmek yerine tek bir teknoloji şirketini tek başına bırakmanın uzun vadede ne anlama geleceği konusunda bazı büyük sorular olduğunu düşünüyorum" dedi.

2020'den bu yana inceleme altında olan TikTok, Kongre tarafından gözden geçiriliyor. The Wall Street Journal'a göre, uygulamanın Çinli sahipleri hisselerini satmazsa yasaklanabilir.

ABD'li kanun yapıcılar veri gizliliği, yanlış bilginin yayılması ve reşit olmayanların güvenliği konusunda endişeli. Veri ve gizlilik endişeleri, platformun ana şirketi ByteDance'ın Çin'le olan bağları dolayısıyla artıyor.

TikTok'u yasaklayan ilk eyalet

Geçtiğimiz hafta Montana, video uygulamasını yasaklayan bir tasarıyı onaylayan ilk ABD eyaleti oldu.

Spiegel etkinlikte yaptığı konuşmada, "Düşünceli olmamız ve özellikle teknolojiyle ilgili güvenlik kaygılarını ele almak için gerçekten düzenleyici bir çerçeve geliştirmemiz önemli" dedi ve ekledi: "Kamuya açık bilgilere dayanarak meşru ulusal güvenlik endişeleri olduğunu düşünüyorum"

TikTok kullanıcılar arasında son derece popüler oldu ve başarısını taklit etmek için diğer sosyal medya platformları üzerinde baskı oluşturdu. Başlangıçta Snapchat olarak bilinen Snap, bir içerik oluşturucu programı ve kısa biçimli bir video akışı sunarak TikTok'un başarısına ayak uydurmaya çalıştı.