08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.04.2023 21:30 | Son Güncelleme: 19.04.2023 21:42

ChatGPT'ye yeni rakip çıktı: Snapchat'in sohbet robotu MyAI hayata geçti

Snapchat; Instagram ve TikTok gibi devler arasında kendine özgü bir yol çizmeye çalışırken, yıllık geliştirici konferansında GPT destekli yapay zeka sohbet robotunu her kullanıcıya ücretsiz olarak sunduğunu duyurdu
Snapchat'in ChatGPT alternatifi MyAI kullanıcılara sunuldu
Snapchat'in ChatGPT alternatifi MyAI kullanıcılara sunuldu

Snapchat, ChatGPT benzeri yeni çözümünü kullanıcılarıyla buluşturdu. Bu da yapay zekalı sohbet robotuna erişimin genişletilmesi, herkese açık ve özel paylaşımlar arasındaki ayrımın iki katına çıkarılması ve başarılı içerik üreticilerine viral içeriklerinden elde ettikleri gelirden pay ödenmesi anlamına geliyor.

The Guardian'in haberine göre ilk olarak sosyal ağın Snapchat+ abonelik hizmetinin ücretli üyeleri için piyasaya sürülen MyAI, sosyal ağın uygulamasında başka bir sohbet kişisi olarak görünüyor. ChatGPT'ye benzer şekilde, kullanıcılar ona gerçeklere dayalı sorular sorabiliyor, yaratıcı içerik talep edebiliyor ve hizmetle ileri geri konuşmalar yapabiliyor.

MyAI nedir?

SnapChat, ChatGPT alternatifi olan yeni ürününü şöyle anlatıyor: Bir sohbette MyAI önemsiz bir soruyu yanıtlayabilir, en iyi arkadaşınızın doğum günü için mükemmel hediye konusunda tavsiyelerde bulunabilir, uzun bir hafta sonu için bir yürüyüş gezisi planlamanıza yardımcı olabilir, akşam yemeği için ne yapacağınızı önerebilir. MyAI yardım etmek ve sizi en çok önemsediğiniz insanlara ve şeylere daha derinden bağlamak için orada.

Snap'in ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Jack Brody MyAI için "İnsanların kendilerini ifade etmelerine, dünya hakkında bilgi edinmelerine, anı yaşamalarına ve birlikte eğlenmelerine yardımcı olma misyonumuza hizmet etme yeteneğimizi gerçekten derinleştiriyor" dedi.

Ödeme yapanlara zenginleştirilmiş hizmet

Kullanıcılar ayrıca MyAI'ı grup sohbetlerine ekleyebilecek ve sohbet sırasında ortaya çıkan herhangi bir sorgu için sanal asistana başvurabilecekler. Brody, ödeme yapan kullanıcıların yapay zeka yardımcılarına fotoğraf gönderebileceklerini ve karşılığında tamamen yapay zeka tarafından oluşturulmuş görüntüler alabileceklerini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fikir şu ki, siz MyAI'yi çekiyorsunuz ve o da sizi geri çekebiliyor. İlk günlerde, deneyimlerin çoğu gerçekten eğlenceli ve denemek için heyecan verici. Bunu faydalı bir özellik haline getirmek için de kesinlikle fırsatlar var: Eğlenceli olan şeylerden biri, bazı malzemeleri çekip size bir tarif gönderebilmesi"

Eleştirilerle hayata geçti

MyAI, Mart ayında ilk kez piyasaya sürüldüğünde şirketin genç kullanıcıları için uygunsuz olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti. Washington Post tarafından yapılan testlerde sohbet robotu, 12 yaşında olduğunu iddia eden bir muhabire "30 yaşındaki erkek arkadaşıyla" ilk kez seks yapmayı planladıkları "sürpriz bir seyahati" nasıl planlayacakları konusunda neşeyle tavsiyelerde bulundu.

Brody, yaşanan bu duruma değinerek ücretli deneme süresinin sona ermesiyle birlikte uygulamanın yaşa uygun tavsiyeler verme konusunda daha dikkatli olacağını söylüyor. Brody sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Kullanıma sunmanın bu erken aşaması, yaş farkındalığı eklemek gibi ortaya çıkan bazı zorlukları ele almamızı sağladı. Vakaların %99,5'inde yanıtlar topluluk yönergelerimize uygun"

Snapchat ayrıca platformu viral olmak için kullanmak isteyen içerik oluşturuculara yönelik yeni araçlar da sunuyor. Brody, TikTok ve Instagram gibi daha büyük rakiplerin aksine Snapchat'in odak noktasının herkese açık yayın yerine özel iletişim olduğunu, ancak yeni araçların içerik oluşturucuların aradaki farkı bölmelerine, hem herkese açık bir sayfa açmalarına hem de arkadaşları ve aileleri için özel paylaşımlar yapmalarına olanak tanıyacağını söyledi.

Bizde mükemmel olma baskısı yok

Brody "Diğer pek çok platformda mükemmel olma baskısı var ve bunun içerik üreticilerinin tükenmesine yol açabildiğini gördük" dedi ve ekledi: "Onlardan duyduğumuz şey, Snapchat'in kendilerini doğal hissettikleri, mükemmel olduğundan veya mükemmel bir şekilde düzenlendiğinden emin olma konusunda çok fazla endişelenmeden gönderi yapabildikleri bir yer olduğu."

Şirketin TikTok tarzı Spotlight akışını başlatmasından neredeyse üç yıl sonra, en çok izlenen videolar için günlük 1 milyon dolarlık ödül fonunun yanı sıra Snapchat, viral başarıları için içerik oluşturuculara ödeme yapmayı da ikiye katlıyor. Uygun kullanıcıların uygulamada en az 50 bin takipçiye, 25 milyon görüntülenmeye ve ayda en az 10 herkese açık paylaşıma sahip olmaları gerekecek, ancak bunu yaparlarsa şirket, şöhretlerinden para kazanmak için platform dışı fırsatlara güvenmek yerine bir iş kurmalarına ve kitlelerini büyütmelerine yardımcı olmaya kararlı olduğunu söylüyor.