29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.04.2023 21:50 | Son Güncelleme: 27.04.2023 08:48

TikTok yasağı genişliyor: Sırada kim var?

ABD'de TikTok uygulamasını yasaklamayı gündemine alan ilk eyalet olan Montana yasağın sınırını genişletmek istiyor. Montana Valisi Greg Gianforte TikTok dışında düşmanlarla veri paylaşan diğer uygulamaların da yasak kapsamına alınması gerektiğini savunuyor
TikTok yasağı genişliyor: Sırada kim var?

Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre Montana Valisi Greg Gianforte, sadece TikTok'u değil, yabancı düşmanlara belirli verileri sağlayan diğer sosyal medya uygulamalarını da yasaklayacak bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor ve tasarının sınırlarını genişletmeye çalışıyor.

Bu ayın başlarında Montana milletvekilleri, Çinli teknoloji şirketi ByteDance'a ait TikTok'un eyalette faaliyet göstermesini yasaklamak için yeni bir yasa tasarısını kabul etti.

Tasarının yasalaşması halinde TikTok'un yanı sıra mobil uygulama mağazalarını işleten Apple ve Alphabet'in Google'ı da yasağı ihlal etmeleri halinde para cezasıyla karşı karşıya kalacak. 

WSJ, tasarının değiştirilmiş bir taslağına atıfta bulunarak, valinin daha geniş kapsamlı tasarıda önerdiği dilin, uygulama mağazalarının bu tür sosyal medya uygulamalarını eyalette indirmeye sunmaktan sorumlu tutulmasını ortadan kaldırdığını söyledi.

TikTok'un yasağa karşı mücadelesi sürüyor

TikTok, Çin hükümetinin platform üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin endişeler nedeniyle bazı ABD milletvekillerinin uygulamanın ülke çapında yasaklanmasına yönelik artan çağrılarıyla karşı karşıya.

Kısa video uygulaması, Çin hükümetiyle veri paylaştığını defalarca reddetti ve şirketin istenmesi halinde bunu yapmayacağını söyledi.