19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 07.11.2022 10:01 | Son Güncelleme: 07.11.2022 10:58

Twitter işten çıkarılan bazı çalışanlarından geri dönmelerini istiyor

Elon Musk'ın Twitter çalışanları ve hatta üst düzey yöneticileri işten çıkarmasıyla başlayan kaos haftası yeni bir boyut kazandı. Şimdi de işten çıkartılan bazı çalışanların geri dönmesi istendi
Twitter işten çıkarılan bazı çalışanlarından geri dönmelerini istiyor

Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından cuma günü şirketin yaklaşık yarısını işten çıkardı. Şimdi de işlerini kaybeden onlarca çalışanına ulaşarak geri dönmelerini istiyor. Bloomberg'in haberine göre yakın kaynaklar geri dönmeleri istenenlerin bazılarının yanlışlıkla işten çıkarıldığını söyledi. Kimliklerinin açıklanmasını istemeyen bu kişiler, yönetim işten çıkarılanların feshi Musk'ın onları işe yarar görmesinden önce gerçekleşti. Bu kişilerin deneyimlerini fark eden Musk öngördüğü yeni özellikleri oluşturmak için istediği çalışanları geri çağırmaya başladı.

Yakın kaynaklara göre Twitter'ın 3 bin 700'e yakın çalışanı kaldı. Musk, şirkette kalanları yeni özellikler sunma konusunda hızlı hareket etmeye zorluyor ve bazı durumlarda çalışanlar yeni teslim tarihlerini karşılamak için ofiste uyuyor.

Ne olmuştu?

Twitter, Musk'ın Ekim ayı sonunda tamamlanan satın alma işleminin ardından maliyetleri azaltmanın bir yolu olarak bu hafta e-posta yoluyla 3 bin 700'e yakın kişiyi işten çıkardı. Birçok çalışan, e-posta ve Slack gibi şirket genelindeki sistemlere erişimleri aniden askıya alındıktan sonra işlerini kaybettiklerini öğrendi. Çalışanların geri dönme talepleri sürecin ne kadar aceleye getirildiğini ve kaotik olduğunu gösteriyor.

Twitter sözcüsü yorum talebine yanıt vermedi. Twitter'ın çalışanlarını geri alma planı daha önce Platformer tarafından bildirildi. Musk Cuma günü attığı tweet'te "Twitter'ın personel sayısını azaltmasıyla ilgili olarak, şirket günde 4 milyon dolardan fazla zarar ederken maalesef başka seçenek yok" dedi.

Hafta sonu Twitter, ayda 8 dolar ödeyen her kullanıcı için doğrulama onay işareti sunan yeni Twitter Blue abonelik planını kullanıma sundu. Şirket ayrıca, reklamların yarısı ve daha uzun videolar yayınlama gibi diğer özellikleri de yakında kullanıma sunacağını söyledi.

Ara seçimlerden sonra gerçekleşecek

New York Times'ın haberine göre, kullanıcılar ve çalışanlar planın nifak tohumları ekmek için kötüye kullanılabileceği endişelerini dile getirdikten sonra Twitter onay işaretlerinde yapılacak değişiklikleri salı günü olan ara seçimler sonrasına erteleyecek.