17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.03.2023 09:06 | Son Güncelleme: 28.03.2023 09:22

Twitter Sana Özel akışında sadece doğrulanmış hesapları önerecek

Twitter'ın sahibi Elon Musk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sosyal ağ kullanıcıları için oluşturulan Sana Özel sekmesinde artık doğrulanmamış hesapların önerilmeyeceğini açıkladı
Twitter Sana Özel akışında sadece doğrulanmış hesapları önerecek

Twitter'dan yaptığı paylaşımla sosyal medya platformunda uygulamaya geçecek yeni bir farklılığı açıklayan Twitter CEO'su Elon Musk 15 Nisan'dan itibaren yalnızca doğrulanmış hesapların tweetlerinin önerilenlere çıkacağını söyledi. Musk, Twitter anketlerinde oy kullanmanın da doğrulama gerektireceğini sözlerine ekledi.

Bloomberg'ün haberine göre Musk açıklamasında yapay zeka botlarıyla mücadele amacıyla bu kararın alındığını ve bunun gelişmiş AI bot kümeleri ile mücadelenin tek gerçekçi yolu olduğunu söyledi. Musk bu değişikliğin yapılmaması durumunda Twitter’ın umutsuz bir savaş vereceğini dile getirdi. Twitter’ın sahibi daha sonra yaptığı bir diğer paylaşımda ise botların bir insanı taklit etmedikleri sürece Blue abonesi olabileceği ve Sana Özel sekmesinde yer bulabileceklerini dile getirdi.

Twitter, 1 Nisan'dan itibaren eski doğrulama işaretlerini kaldırmaya başlayacak. Ücret ödemeyen ve büyük kuruluşlarla bağlantısı olmayan tüm kullanıcıların mavi onay işaretlerini kaldıracak. Bu hamle en çok bağımsız gazetecileri ve diğer çevresel sesleri etkileyebilir ve Musk'ın Twitter'da ifade özgürlüğünü sağlama amacına ters düşebilir.

Platformer'ın haberine göre NBA yıldızı LeBron James, ABD Başkanı Joe Biden ve Musk'ın kendisi gibi tanınmış isimler platformda görünürlüklerini daha da artırıyor. Bu durum Musk'ın son günlerde dile getirdiği ünlüler için farklı bir standart olmamalı görüşüyle çelişiyor.