20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 28.10.2022 09:13 | Son Güncelleme: 28.10.2022 10:11

Twitter’ı satın alan Elon Musk'ın, ilk işi CEO Parag Agrawal'ı kovmak oldu

Milyarder Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma anlaşması resmi olarak tamamlandı. Musk'ın şirketteki ilk hamlesi CEO Parag Agrawal ve bazı üst düzet yöneticileri işten çıkartmak oldu
Twitter’ı satın alan Elon Musk'ın, ilk işi CEO Parag Agrawal'ı kovmak oldu

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk nihayet 44 milyarlık dolarlık anlaşmayı tamamlayarak Twitter’ın sahibi oldu. Anlaşma dün tamamlanır tamamlanmaz Musk, CEO Parag Agrawal ve bazı üst düzey yöneticileri kovarak şirketi kendi vizyonuna göre yeniden inşa etmek için çalışmaya başladı. 

Çalışanları azaltma planı

CNBC'nin haberine göre, Musk'ın ilk adımlarından biri, Agrawal ve CFO Ned Segal dahil olmak üzere birkaç üst düzey yöneticiye kapıyı göstermek oldu. Washington Post, hukuk politikası ve güvenlik başkanı Vijaya Gadde'nin de görevden alındığını bildirdi. Geçen hafta Washington Post tarafından elde edilen belgelere göre Musk, Twitter çalışanlarının yaklaşık yüzde 75'ini  işten çıkarmayı planlıyor. Ancak Musk çarşamba günü bunu yalanladı. Yüzde 75’i olmasa bile daha önce çıkan raporlara göre Musk’ın işten çıkarmaya yapacağı tahmin ediliyor.  

Twitter için planları

Musk’ın platformda daha birçok değişiklik yapması bekleniyor. Konuşma özgürlüğünü geliştirmek için içerik algoritmasını değiştirmek, tüm kullanıcılara düzenli butonu eklenmesi, sitedeki sahte hesap sayısını azaltmak gibi. Tesla’nın CEO’su daha önce WeChat gibi kullanıcıların her şeyi tek bir uygulama altından yapabildiği X uygulaması kurmak istediğini de söyledi. Ayrıca Musk, Ocak 2021’deki Kongre Baskı’nından sonra hesabı askıya alınan ABD eski Başkanı Donald Trump’ın da platforma geri döndürmeyi düşünüyor. 

Şirket ziyareti

Musk anlaşma tamamlanmadan bir gün önce şirketin San Francisco’da bulunan ana merkezine elinde bir mutfak lavabosuyla girdi. Musk'ın giriş videosunu paylaştığı tweeti 30 milyondan fazla izlenme ve 1 milyondan fazla beğeni alarak haftanın en popüler tweeti oldu. 

Albert Einstein, Benjamin Franklin, Steve Jobs ve Leonardo da Vinci gibi isimlerin biyografilerini kaleme alan ünlü ABD'li yazar Walter Isaacson da aynı gün Musk, Twitter merkezinde çalışanlarla kahve içerken bir fotoğrafını paylaştı. Elon Musk, Ağustos 2021'de Isaacson'ın, biyografisini yazmaya başladığını duyurmuştu.