29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 29.10.2022 12:03 | Son Güncelleme: 29.10.2022 13:15

Twitter'ın eski CFO'su Ned Segal paylaştığı tweet ile görevine veda etti

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla birlikte işten çıkardığı şirketin eski CFO'su Ned Segal Twitter'dan yaptığı açıklamayla görevine veda etti. Segal, "Bu yaşananlar geçtiğimiz 6 ay, 48 yıl içinde geliştirdiğim tüm zihinsel kaslarımı zorladı" dedi
nedsegal / twitter
nedsegal / twitter

Twitter'ın eski CFO'su Ned Segal cuma sabahı Twitter'da paylaştığı bir mesajla şirkete veda ederek yaşadığı ruhsal çöküntüden bahsetti. Segal, Elon Musk'ın Twitter'ı özelleştirmek için 44 milyar dolarlık anlaşmayı imzaladığı Perşembe günü kendisini görevden almasından önce beş yıldan fazla bir süredir şirkette çalışıyordu. Segal, "Bu yaşananlar geçtiğimiz 6 ay, 48 yıl içinde geliştirdiğim tüm zihinsel kaslarımı zorladı. Zorlu ve öngörülemez zamanlarda, yorgun olduğumuzda ya da dürüstlüğümüzün sorgulandığını hissettiğimizde çok şey öğreniyoruz. Ekibimiz nazik, saygılı ve kararlı kaldı" dedi.

Perşembe günü Musk ile aralarında Segal'in de bulunduğu Twitter yöneticileri arasında aylar süren ve milyarderin Nisan ayında Twitter'ın yönetim kuruluna katılmayı planlarken şirketi tamamen satın almayı teklif ettiği ancak Temmuz ayında anlaşmadan vazgeçmeye kalkıştığı bir destan sona erdi. Twitter milyardere dava açmış ve Musk da mahkemedeki umutlarının tükenmesinin ardından bu ayın başlarında Twitter'ı satın alma kararından vazgeçti.

Yaşanan kargaşaya rağmen Segal, Twitter için büyük umutları olduğunu söyledi ve şirkette geçirdiği zamanı kariyerimin en tatmin edici dönemi olarak tanımladı. Twitter'da profilindeki biyografisini Eski CFO ve @Twitter'ın şimdiki hayranı olarak değiştirdi. Segal veda tweetinde, "En iyi haliyle, iletişimi ve bilgiyi demokratikleştiriyor, hesap verebilirliği ve bilginin eşit dağılımını sağlıyor. Bu durum işi paylaşan herkes için büyük bir sorumluluk. Onlara güç, bilgelik ve öngörü diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Eski yönetici, sosyal medya şirketinin dünyanın şehir meydanı olarak gelişmeye devam edeceği konusunda iyimser" olduğunu söyledi. Yine de Musk, şirketin içeriği sansürleme konusundaki politikalarının çoğunu ortadan kaldırmayı planladığını belirtti.