19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 27.10.2022 16:38 | Son Güncelleme: 27.10.2022 17:12

Elon Musk, Twitter'ı satın aldı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter'ı resmen satın aldığını açıkladı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Musk, platformu insanlığa yardım etmek için aldığını söyledi
Elon Musk, Twitter'ı satın aldı

Elon Musk, Nisan ayında 44 milyar dolarlık teklif verdiği Twitter'ı resmen aldığını açıkladı. Sosyal medya hesabındna anlaşmanın tamamlandığını doğrulayan milyardere, mahkemenin verdiği süre cuma günü sona erecekti. 

Anlaşmayı onaylayan reklamverenlere bir tweet paylaşımıyla haber verdi. Tesla CEO'su paylaşımında, "Sevgili Twitter reklamverenleri, Twitter'ı alma konusundaki motivasyonumu paylaşmak için kişisel olarak ulaşmak istedim. Twitter'ı neden satın aldığım ve reklamcılık hakkında ne düşündüğüm konusunda çok fazla spekülasyon yapıldı. Çoğu yanlış" dedi. Daha önce anlaşmadan çekilmeye çalışan Musk, satın alma nedeninin sevdiği insanlığa yardım etmeye çalışmak olduğunu söyledi.

İşten çıkarmaları yalanladı

Musk, dün sosyal medya devinin San Francisco genel merkezini ziyaret etti. Çalışanların bu ziyaretten dolayı gergin oldukları söyleniyor. Bunun sebebinin Musk'ın çalışanların yüzde 75'ini işten çıkaracağı iddiaları olduğu tahmin edilse de SpaceX CEO'su şirkette yaptığı konuşmada işten çıkarmalarla ilgili yayılan haberleri yalanladı.

Twitter dava açmıştı

Daha önce Twitter'de yüzde 9,2'lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan'da SEC'e yaptığı bildirimde, Twitter'in tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter'den 25 Nisan'da yapılan açıklamada da şirketin Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti. 

Musk, 13 Mayıs'ta sosyal medya şirketi Twitter'i yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuş, gerekçe olarak da "spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylarının beklendiğini" bildirmişti. Elon Musk, 8 Temmuz'da ise birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek Twitter'i satın alma anlaşmasını feshettiğini bildirmişti. Musk'ın avukatları, SEC'e yapılan bildirimde, Twitter'in, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti. Twitter ise anlaşmayı feshettiği için Musk'a dava açmıştı.