25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.03.2023 18:37 | Son Güncelleme: 21.03.2023 21:40

WhatsApp'ta grup sohbetleri için önemli güncelleme

WhatsApp'ın yakında kullanıcılara sunulması planlanan yeni özelliği, grup yöneticilerine bir gruba kimlerin katılabileceğini kontrol etmenin daha kolay bir yolunu sunuyor
WhatsApp'ta grup sohbetleri için önemli güncelleme

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp'taki gruplar için yöneticilere bir gruba kimlerin katılabileceği konusunda daha fazla kontrol sağlamak üzere tasarlanmış bir güncelleme duyurdu. Zuckerberg ayrıca, kullanıcıların biriyle hangi gruplarda ortak olduklarını keşfetmelerini kolaylaştıran bir özelliği de paylaştı.

Şirket, yöneticilere grup gizliliği üzerinde daha fazla kontrol sağlamak istediğini ve bu nedenle yöneticilere bir gruba kimin katılabileceğine hızlı bir şekilde karar verme olanağı veren basit bir araç geliştirdiğini söylüyor.

Bir yönetici grubunun davet bağlantısını paylaşmayı ya da grubunu bir toplulukta katılabilir hale getirmeyi seçtiğinde, artık kimlerin katılabileceğini yönetmek için tüm taleplere tek bir yerden erişebiliyor. Bu yeni özellik sayesinde, yöneticiler bir kullanıcıyı reddetmek ya da onaylamak için bir "X" işaretine ya da onay işaretine tıklayabiliyor.

Ortak gruplar daha kolay keşfedilecek

WhatsApp, kullanıcıların biriyle hangi ortak gruplara sahip olduğunuzu bulmasını da kolaylaştırmak istediğini söylüyor. Uygulama artık ortak gruplarınızı görmek için bir kişinin adını aramanıza izin veriyor. Biriyle paylaştığınızı bildiğiniz bir grubun adını hatırlamaya çalışıyorsanız veya ikinizin de içinde bulunduğu grupları görmek istiyorsanız yeni özelliği kullanabilirsiniz.

Yeni özelliklerin lansmanı, WhatsApp'ın daha büyük, daha yapılandırılmış tartışma grupları sunan yeni bir özellik olan Topluluklar'ı başlatmasından birkaç ay sonra geldi. Topluluklar, mesajlaşma platformuna yönetici kontrolleri, alt gruplar ve duyuru grupları için destek, 32 kişilik sesli ve görüntülü aramalar, daha büyük dosya paylaşımı, emoji tepkileri ve anketler gibi bir dizi yeni özellik de beraberinde getiriyor. Topluluklar 1.024 kullanıcıya kadar grupları destekleyebiliyor ve uçtan uca şifreleme sunuyor.

Gelecek haftalarda kullanıma sunulacak

Şirket e-postayla gönderdiği basın açıklamasında, "Geçen yıl, insanların WhatsApp'taki gruplarından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak için Topluluklar'ı kullanıma sunduk" dedi ve şu satırları paylaştı:

"Lansmanımızdan bu yana, hem yöneticiler hem de kullanıcılar için daha fazla araç geliştirmek istedik. Bugün, grupları yöneticiler için daha yönetilebilir ve herkes için daha kolay gezilebilir hale getirmek için yaptığımız birkaç yeni değişikliği sunmaktan heyecan duyuyoruz."

Bugün duyurulan iki yeni özellik önümüzdeki haftalarda tüm dünyada kullanıma sunulacak.