09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.03.2024 04:30 | Son Güncelleme: 22.03.2024 04:36

Van Dijk: Özel bir sezondayız sonunu getirmemiz gerek

Özellikle Manchester City karşılaşmasında Haaland’ı durdurarak büyük övgüler toplayan Liverpool stoperi “yılın futbolcusu” ödülü dahi alabilir. Ama onun aklında önce üç kupa var
Van Dijk: Özel bir sezondayız sonunu getirmemiz gerek

James Pearce / The Athletic

Liverpool kaptanı Virgil van Dijk basketbol efsanesi LeBron James’in başarılarıyla kendisine ilham verdiğini söylüyor.

Van Dijk, geçtiğimiz günlerde Liverpool’un sahibi Fenway Sports Group’un azınlık hissedarı olan LeBron James ile yeni moda markası LFC x LeBron’un piyasaya çıkışı için güçlerini birleştirdi. İkili medya üzerinden birbirlerine mesajlar göndermeye devam ediyor.

Ancak Van Dijk’ı ateşleyen LA Lakers’ın yıldızının sporculuğu, 39 yaşındaki James’in “Büyük olmak için çalış” düsturu. Hollandalı savunmacı bu sloganı Liverpool’un üç kupayı birden kovaladığı sezonda güç almak için kullanıyor.

Van Dijk “Aynı yoldan gitmeye çalışıyorum çünkü hayatta olabildiğince çok şey başarmak ve kendimden, takımımdan ve bulunduğumuz pozisyondan maksimum verim almak istiyorum. Bunu yapabilecek durumdayız. Hocanın ayrılma kararı, sezon başındaki kırmızı kartlar, sakatlıklar ve genç oyuncuların katkısı düşünülünce ekip olarak zorlukları ne kadar özel bir şekilde aştığımızın farkındayız. Özel bir sezon oldu. Şimdi sonunu getirmemiz gerekiyor” diyor.

Van Dijk performanslarıyla Profesyonel Futbolcular Derneği Yılın Futbolcusu Ödülü için adaylardan biri. 32 yaşındaki savunmacı, etrafında kurduğu ideal destek ekibinin faydasını gördüğüne inanıyor. Van Dijk “Maç öncesindeki terapi, beslenme ve toparlanma süreci kilit önem taşıyor. Vücudunuzu dinleyip kendinizi yönetebilmek çok değerli. Kendi fizyoterapistim ve aşçım var. Haftada üç maç oynadığımızda ve çok fazla seyahat ettiğimizde eve gelir gelmez özel fizyoterapistim gece yarısında tedavimi yapıyor. Biraz suda çalıştıktan sonra toparlanma günüme hazır olmak için doğru besinleri tüketiyorum. Kendinizi adamanız gerekiyor. Ama asla şikayet etmiyorum çünkü bence dünyanın en güzel mesleğini yapıyorum” diyor.

©2024 The Athletic Media Company. Her hakkı saklıdır. The New York Times Licensing Group tarafından dağıtılmıştır. Bu makalenin orijinali The Athletic’te yayımlanmıştır.