03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.03.2023 04:30 | Son Güncelleme: 04.03.2023 23:45

Reklam geliri düşen Meta abonelik satıyor

Meta'nın iki sosyal medya şirketi de Twitter’ın izinden giderek mavi tık diye bilinen paralı ve onaylı abonelik uygulamasına geçiyor. Kazancı reklama dayalı Facebook’un ana şirketi Meta’nın gelirleri son üç çeyrektir düşüyor
Reklam geliri düşen Meta abonelik satıyor

“Şimdi ve daima ücretsiz.” Facebook yaklaşık on yıl önce ana sayfasında bu vaatte bulunmuştu. Dünyanın en büyük sosyal ağı gerçekten de hala bedava. Ama artık hem Facebook hem de kardeş uygulaması Instagram kullanıcılarına ayda 11.99 dolar karşılığı “onaylı” hesap seçeneği sunacak. Ödeme yapanlar daha iyi müşteri hizmeti alacak, paylaşımları daha çok yayılacak ve isimlerinin yanına mavi rozet eklenecek.

Abonelik hamlesi, aslında süregelen bir trend. Gençler arasında popüler olan mesaj aplikasyonu Snapchat geçen haziranda 3.99 dolarlık yeni Snapchat+ uygulamasını başlattı. Aralıkta Twitter’dan ayda 8 dolar karşılığında Twitter Blue hizmeti geldi. Meta’nın yaptığı gibi bu iki uygulama da bir dizi avantaj sunuyor. En önemlisi kullanıcıların paylaşımlarının daha öncelikli görünmesi.